La Timisoara incepe constructia unui brad de 15 metri din doze de aluminiu. Puteti ajuta cu materiale reciclabile

La Timișoara începe construcția unui pom de Crăciun din doze de aluminiu. Bradul ecologic, înalt de 15 metri, va lumina Piața Libertății din Timișoara în perioada Crăciunului. Voluntarii EcoStuff România, cei care realizează această instalație urbană, au nevoie de mii de doze de aluminiu întregi, neturtite, și alte materiale. Vă puteți implica.

Voluntarii EcoStuff au nevoie de mii de doze de aluminiu întregi, neturtite, cd-uri, ambalaje de soluții de curățenie, cauciucuri, componente de biciclete, bucăți de geam colorat, pahare de plastic de unică folosință, cutii de lemn, bubble wraps. Lista completă se găsește pe site-ul EcoStuff.

Toți cei care vor să se implice pot aduce materialele menționate la fabrica de brazi, în incinta fostei Fabrici de Țigări din Timișoara. Pentru detalii puteți lua legătura cu organizatorii proiectului.

„Scopul instalației este de a oferi alternative creative și de a demonstra că bradul de Crăciun tăiat din pădure poate fi cu ușurință înlocuit fie de unul deja plantat, fie de unul creativ, construit din materiale neconvenționale și recuperate, de către diverși artiști locali sau ong-uri. Astfel vom avea în fiecare an ceva nou, asigurând diversitatea necesară unui oraș câștigător al titlului de Capitală Europeană a Culturii. În acest mod, aliniem Timișoara în rândul orașelor europene care au renunțat la tăierea bradului de Crăciun din centrul orașului, în favoarea unuia sustenabil, creativ și inovator, un pom de Crăciun al întregii comunități”, transmite Radu Rusu – EcoStuff România.

Mai jos puteți vedea o simulare cu acest brad:

PossibiliTREE- ul va fi inconjurat de mai mulți mini-possibiliTREES, cu înălțimi cuprinse între 3 și 5 metri.

Video: Youtube/EcoStuff Romania

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *