Lapoviţă şi ninsoare în nord-vestul şi centrul ţării, dar şi în zonele montane, până miercuri după-amiază

Meteorologii anunţă că, din noaptea de luni spre marţi, până miercuri la ora 18.00, se vor înregistra lapoviţă şi ninsori în nord-vestul şi centrul ţării, dar şi la munte, unde zăpada va fi însoţită de intensificări ale vântului.

Meteorologii au transmis, luni, o informare potrivit căreia, din noaptea de luni spre marţi, de la ora 3.00, până miercuri la ora 18.00, se vor înregistra lapoviţă şi ninsori în nord-vestul şi centrul ţării, dar şi la munte, unde zăpada va fi însoţită de intensificări ale vântului.

În intervalul menţionat, la munte va ninge moderat cantitativ şi local se va depune un strat mai consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari pe creste, unde vor fi rafale de peste 60…80 kilometri la oră, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada”, anunţă meteorologii.

Potrivit acestora, în nord-vestul şi centrul ţării vor predomina ninsorile, în general slabe cantitativ, cu precădere în cursul zilei de marţi şi în noaptea de marţi spre miercuri.

La munte, în special la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va avea intensificări în după-amiaza zilei de luni şi în prima parte a nopţii de luni spre marţi, cu rafale de peste 90…100 kilometri la oră.

Marți, precipitațiile se întețesc în vest, centru și nord și vom avea ninsoare în Maramureș și Transilvania, lapoviță în Crișana și Bucovina și mai mult ploi prin Banat. În sud și est avem soare cu nori, dar și ceață în prima parte a zilei.

Miercuri se încălzește ușor. Precipitațiile vor fi slabe: lapoviță și ninsoare la munte, ploi locale și un pic de lapoviță în vest, centru și nord. Vântul va fi mai insistent în sud și la munte, iar ceață revine pe timpul nopții.

Joi avem o încălzire perceptibilă. Norii se mai împrăștie, nu prea mai sunt condiții de ploaie și vântul rămâne activ. În orele dimineții apare ceata.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.