LEGEA NOPTII, cu Ben Affleck, in cinematografe

Ben Affleck revine in dublu rol: de actor si regizor

Ben Affleck (Argo), laureat al premiului Oscar, revine pe marile ecrane din 13 ianuarie cu filmul ,,Legea noptii”, in care joaca si rolul principal. Tot Affleck a semnat şi scenariul, adaptat dupa bestsellerul lui Dennis Lehane, aceasta fiind cea de-a doua colaborare dintre cei doi, dupa aclamata drama „Disparuta fara urma”.
„Tot ceea ce faci va avea repercusiuni şi asupra ta, insa niciodata asa cum te vei astepta tu.”  Lui Joe Coughlin nu-i sta in fire sa asculte sfaturi parintesti. In schimb, veteranul din al Doilea Razboi Mondial a devenit un om in afara legii autodeclarat, deşi e fiul inspectorului politiei din Boston. Cu toate acestea, Joe nu e un tip rau; de fapt, nu e suficient de rau pentru viata pe care si-a ales-o. Spre deosebire de gangsterii pentru care refuza sa lucreze, el are un simt al dreptatii si o inima deschisa, ceea ce-l dezavantajeaza, deoarece aceste trasaturi il fac vulnerabil intruna – atat in afaceri, cat si in dragoste.
Hotarat sa indrepte raul pe care altii i l-au facut lui, dar si celor apropiati, Joe porneste pe o cale riscanta, care contravine educatiei pe care a primit-o si propriului cod moral. Lasand in urma iarna rece din Boston, el si echipa sa nechibzuita incep sa puna lumea pe jar in Tampa. Si chiar daca razbunarea poate sa aiba un gust mai dulce decat melasa din fiecare strop de rom pe care-l vinde ilegal, Joe va ajunge sa afle ca totul are un pret pe lumea aceasta.
„Legea noptii” a fost produs de Leonardo DiCaprio si Jennifer Davisson sub egida companiei Appian Way, si de Ben Affleck si Jennifer Todd, sub egida Pearl Street Films.

 Din distributia filmului mai fac parte si Elle Fanning, Brendan Gleeson, Chris Messina, Sienna Miller, Zoe Saldana si Chris Cooper („Hotul de orhidee), laureat al premiului Oscar.

Pentru aceasta pelicula, Affleck a colaborat cu directorul de imagine Robert Richardson, premiat de trei ori la galele Oscar („JFK”, „Aviatorul”, „Hugo”), scenograful Jess Gonchor, nominalizat la premiile Oscar („Adevaratul curaj”, „Foxcatcher”), editorul de imagine William Goldenberg, laureat al premiului Oscar („Argo”), si designerul de costume Jacqueline West, nominalizata la premiile Oscar („Strania poveste a lui Benjamin Button”, „Argo”). Coloana sonora a fost compusa de Harry Gregson-Williams.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.