Liderii unui clan de romi din Lugoj, arestați în Italia

Carabinierii italieni au sustinut joi la Bassano del Grappa o conferinta de presa in care au prezentat mai multe detalii referitoare la un clan de romi din Lugoj.

Anchetatorii italieni au prezentat amanunte despre cercetarile intr-un dosar care s-a finalizat saptamana trecuta cu arestarea celor trei lideri ai gruparii. Carabinierii au multumit politistilor romani, inclusiv celor din Lugoj, pentru ca i-au ajutat sa faca puzzle-ul care a dus la arestarea celor trei.

In conferinta de presa, carabinierii au reamintit firul intamplarilor si anume incidentul de la miezul noptii din 20 iunie, cand în apropierea centrului comercial “Il Grifone” din Bassano a avut loc primul eveniment in care a fost implicat clanul Caldaras. In altercatie, carabinierii au identificat doua gasti de nationalitate romana, mai exact doua echipe compuse din 10 si respectiv 2 persoane. Cel mai mare grup a atacat fizic celalalt grup si, dupa ce s-au lovit in trafic cu masinile, au folosit arme si cutite. Doua persoane au fost ranite in urma confruntarii si au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Treizeci de oameni din cadrul Companiei de Carabinieri din Bassano au fost mobilizati atunci in urma unui apel la 112.

Datorita investigatiei rapide, politistii si criminalistii Companiei de Carabinieri de la Bassano del Grappa i-au identificat pe cei 2 raniti si au urmarit înca 13 suspecti. Dintre cei 13, 2 au fost retinuti de politia judiciara, iar 8 au fost tinuti sub supraveghere dupa primele cercetari, stabilindu-se ca ceilalti 3 nu aveau nicio implicare in acest caz.

Mergand mai departe cu descrierea, carabinierii spun ca un lugojean stabilit in Italia s-a prezentat la inceputul lunii octombrie la sediul carabinierilor din Ravenna sustinand ca la adresa lui au fost facute mai multe amenintari prin mesaje video si i se cereau 50.000 de euro. Membrii clanului Caldaras amenintau cu moartea atat pe denuntator, cat si pe rudele sale, daca nu ofera suma de bani spunandu-i, printre altele, ca ii vor da si foc la casa.

Anchetatorii au aflat, in urma contactarii unor ofiteri din cadrul politiei Timis si politiei Lugoj ca cei din clan nu sunt la prima fapta de acest gen. In urma cu doi ani, aceeasi indivizi i-ar fi cerut aceluiasi barbat suma de 20.000 de euro ca sa ii permita sa cumpere un imobil. Omul nu a platit si dupa cateva zile au fost trase cateva focuri de arma asupra fiicei sale.

Intr-o ultima inregistrare trimisa barbatului, pe imagini aparea momentul in care casa lui era incendiata. Informatiile, dar si probele i-au facut pe anchetatori sa solicite autoritatilor din Ravenna masuri de arest preventiv pentru trei dintre membrii clanului pentru a fi siguri ca nu se va ajunge si la alte violente.

In dimineata zilei de 8 noiembrie, carabinierii i-au luat pe sus pe Caldaras Ion Titus, zis Ghita, de 64 de ani, Popescu Ioan, zis Turculit, de 43 de ani si pe Ion Caldaras, zis David, dintr-o casa din Vicenza, unde se aflau in arest la domiciliu dupa evenimentele din iunie.

Carabinierii au facut in incheierea conferintei de presa un apel catre toti cei care ar fi putut fi amenintati sau au fost supusi unor santaje de catre subiecti, sa se prezinte imediat la cea mai apropiata statie de Carabinieri si sa denunte faptele celor trei.

sursa: lugojinfo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *