Liviu Dragnea şi premierul Grindeanu; conferinţă de presă, pentru prima oară după protestele din ultimele două zile

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Sorin Grindeanu au ieşit împreună la o conferinţă de presă după două zile de proteste în urma controversatei ordonanţe privind modificarea Codului Penal. Cei doi au făcut declaraţii legate atât de protestele masive de aseară, cât şi de programul de guvernare.

Preşedntele PSD Liviu Dragnea îl acuză pe preşedintele Iohannis că este ”autorul moral al violenţelor de aseară”, într-o declaraţie după şedinţa PSD. „Această ordonanţă nu opreşte procesul în care sunt implicat”, a mai adăugat el.

”PSD a câştigat alegerile în mod corect printr-un vot exprimat la urne de cetăţeni. Guvernul a exercitat puterea de guvernare în mod legitim în baza votului primit în parlament în spiritul şi litera constituţiei. Guvernul şi partidele care îl susţin sunt în continuare determinaţi să exercităm într-un mod legitim şi constituţional puterea executivă. A fost un vot de încredere pentru guvern, s-a reconfirmat susţinerea în unanimitate pentru guvernul condus de Gridndeanu”, a spus Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a adăugat că guvernul respectă ”opinia fiecăruia dintre cei care protestează”. „Rugămintea noastră foarte fermă este ca aceşti oameni să se delimiteze de cei care vor să facă în aşa fel încât protestul să degenereze în violenţe. Vreau să felicit atât ministrul de Interne, cât şi Jandarmeria şi celelalte structuri, care au acţionat exemplar”.

Dragnea a mai spus că în România a fost folosit un sistem de dezinformare în ultimele zile. El, a susţinut că orice încercare de subminare a activităţii Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept în România, cu referire la protestele de stradă din ultimele zile.

”Guvernul şi partidele care îl susţin suntem determinaţi să exercităm puterea executivă şi legislativă acordată de către cetăţeni. Considerăm că orice încercare de subminare a activităţii Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept în România prin mijloace mai mult sau mai puţin legale”, a spus Dragnea.

sursa: zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.