Locul uimitor in care s-au ascuns mai multe veverite fugite din parcul de la Buzias

Orasul Buzias este cunoscut, printre altele si datorita veveritelor care de-a lungul anilor zburdau prin parcul statiunii. In ultimii ani numarul acestora a scazut drastic, spre zero, iar actualul primar, Sorin Munteanu a facut eforturi pentru a repopula parcul cu simpaticele animalute.

Dupa ce a adus in parcul statiunii mai multe veverite, acum, edilul spune ca au fost identificate doar sase astfel de exemplare.

Am identificat sase veverite, dar avem intentia sa populam parcul cu mai multe exemplare. O veverita carpatina, cum sunt cele de la noi costa aproximativ 100 de euro, un exemplar. Mai trebuie sa plantam si nuci in parc pentru ca veveritele sa aiba si hrana„, a declarat Sorin Munteanu.

Edilul a spus ca in localitate exista mai multe pericole pentru aceste animalute: in primul rand cainii vagabonzi care le vaneaza, dar si faptul ca veveritele nu prea au hrana, in parc.  Cateva au evadat si au fugit la 5 km departare de statiune, in Silagiu.

La Silagiu au fost descoperite, in podul casei doctoritei, niste veverite. E posibi sa se fi refugiat acolo pentru ca nu au avut mancare sau din cauza cainilor vagabonzi. Sunt tot felul de pericole pentru veverite. Au fost cazuri cand au fost calcate de masini pe cand traversau soseaua„, a mai spus Munteanu.

Veveritele sunt sarbatorite, la Buzias in cadrul unui festival care a devenit deja o traditie. Anul acesta va avea loc in perioada 3-4 iunie, iar printre cei care vor concerta pe scena se numara cunoscuta Ana Lesko.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.