Locurile din Timis unde puteti face examenul trichineloscopic al carnii de porc

Dacă plănuiți să tăiați porcul și să faceți diferite produse din carnea lui, atunci nu uitați că, înainte de a o consuma, carnea trebuie examinată trichineloscopic. În trei piețe din Timișoara sunt puncte unde puteți duce o bucată din carnea porcului pentru a face acest examen, începând din 4 decembrie, și într-o locație din Lugoj. Examinarea cărnii se poate face și la medicii veterinari din localitățile județului.

Punctele de examinare trichineloscopică a cărnii de porc, destinate persoanelor fizice, le găsiți în Timișoara în piaţa Lipovei, piaţa Doina și piaţa Iosefin, iar în Lugoj la sediul Direcției Sanitar-Veterinare, pe strada Nera nr.4.

Aceste puncte sunt deschise în intervalul 4 – 24 decembrie şi în intervalul 27 decembrie 2017 – 7 ianuarie 2018, luni – joi, de la ora 08.30 la 17.00, vinerea, între orele 08.30 – 14.00, sâmbăta, între 09.00 și 15.00, iar duminica între orele 09.00 și 13.00.

În celelalte localităţi din judeţ, examinarea se efectuează de către medicii veterinari de liberă practică (privaţi), din circumscripţiile sanitare veterinare.

Riscul consumului de carne de porc necontrolată sanitar-veterinar îl reprezintă îmbolnăvirea de trichineloză, o boală parazitară care poate provoca paralizii. Pot apărea complicații, care pot duce la deces, spun medicii.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *