Lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva va fi gata doar la jumatatea anului viitor

Estimările cele mai optimiste lansate de cei de la Pro Infrastructură pentru finalizarea lotului 3 din autostrada Lugoj – Deva se referă la luna august a anului viitor. Totuşi, ultimele filmări filmări realizate cu drona de unul dintre membrii forumului arată că lucrările înaintează cu succes la unul dintre punctele nevralgice ale lotului, nodul de la Holdea.

Nu vă aşteptaţi să circulaţi prea curând pe un nou tronson de autostradă bănăţeană. În ciuda estimărilor nerealiste ale oficialilor, lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva nu va fi gata în acest an. Conform calculelor celor de la Asociaţia Pro Infrastructură, acesta ar urma să fie finalizat doar în august 2018. Faţă de proiectul iniţial a fost introdus şi un nou nod rutier, la Holdea, ceea ce a prelungit şi mai mult durata lucrărilor. Ultimele filmări realizate cu ajutorul dronei la acest nod arată că se lucrează. Cea mai mare problemă de aici a fost mai mult birocratică. Realizarea nodului presupune şi mutarea DN 68A. Tot aici se realizează şi un nou sens giratoriu. De asemenea, imaginile arată şi construcţia a două ecoducte pe acest lot.

Lungimea totală a lotului 3 este de 22,139 km. Contractul de execuție a fost semnat în mai 2013, iar valoarea licitată a lucrărilor a fost de 579 milioane de lei. Finalizarea acestui lot ar fi trebuit să aibă loc în mai 2016. Conform estimărilor oficiale, în prezent este realizat 78 la sută din acest lot.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.