Lotul 4 din autostrada Lugoj – Deva ar putea fi gata in trimestrul 2 din 2019

Chiar dacă pe șantier se muncește și constructorul este lăudat de oficialități, lotul 4 din autostrada Lugoj–Deva este departe de o eventuală deschidere. Imaginile aeriene realizate de cei de la Pro Infrastructura arată porțiuni importante unde asfaltul este așternut, fiind inclusiv marcaje rutiere, dar și zone unde mai este destul de lucrat.

Lucrările de construcție al acestui lot au ajuns deja la 77% din total, la final vor fi 22,1 kilometri, cel mai probabil deschiși circulației în a doua parte a anului 2019. Membrii asociației Pro Infrastructura au realizat de curând o filmare aeriană a acestei porțiuni de autostradă aflată în construcție. Se vede activitate intensă din partea constructorului și organizația apreciază că cea mai mare parte a lucrărilor ar putea fi finalizată încă din acest an. Totuși, remarcă membrii acesteia, la dealul unde a fost peștera cu lilieci de la Șoimuș volumul de lucru este prea mare pentru a fi terminat în acest timp.

„Antreprenorul este bine mobilizat și, în ritmul actual, până la finalul acestui an mare parte din lucrări vor fi aproape gata, cu excepția vestitului deal «al liliecilor» de la Șoimuș (prima parte a filmării). Această zonă este punctul critic al tronsonului, unde anvergura lucrărilor este semnificativă. Până în prezent constructorul s-a concentrat pe partea de săpătură. Așteptăm cu interes debutul fazei de umpluturi/terasamente și de consolidare a versantului”, au anunțat cei de la Pro Infrastructură.

Estimările organizației spun că acest lot ar putea fi finalizat în al doilea trimestru din 2019, dar, avertizează aceasta, lotul nu va putea fi folosit fără terminarea nodului de la Ilia, care face parte din lotul 3, cel care a creat numeroase dispute între constructor și beneficiar.

sursa: tion.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.