Lovitura pentru familia celor care s-au prabusit cu masina in Dunare; femeia gasita moarta a fost deja inmormantata

Momente de grea incercare pentru familia celor care s-au prabusit cu masina in Dunare, la sfarsitul saptamanii trecute.

Femeia de 40 de ani care a fost gasita moarta in dreptul localitatii Svinita, pe malul sarbesc al Dunarii, a fost inmormantata de autoritatile sarbe.

Potrivit autoritatilor din judetul Caras-Severin, imediat dupa ce au gasit trupul femeii, autoritatile din tara vecina au facut autopsia si au trimis in Romania fotografii pentru ca aceasta sa fie recunoscuta de familie, lucru care s-a si intamplat miercuri. Joi, insa, autoritatile sarbe au decis sa o inmormanteze pe femeie.

Asta pentru ca, in Serbia, legea nu permite pastrarea cadavrelor in camerele frigorifice, mai ales cand acestea sunt necunoscute in momentul in care sunt gasite inecate intr-un rau sau in fluviu.

Astfel, autoritatile sarbe au respectat legea din tara lor si au inmormantat-o pe femeie, chiar daca aceasta a fost, ulterior gasirii, recunoscuta de familie.

Acum, familia femeii trebuie sa ia legatura cu Consulatul romanesc din Serbia, pentru a face documentele necesare exhumarii acesteia si repatriereii trupului in tara, pentru a fi inmormantata crestineste.

Intre timp, politistii au reincadrat cercetarea penala, dupa ce cadavrul femeii a fost gasit in apele Dunarii.

Initial s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, insa in urma declaratiilor familiei si a faptului ca autoritatile sarbe au gasit primul cadavru, am extins cercetarile si avem dosar penal pentru ucidere din culpa„, a declarat Cecilia Danet, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al judetului Caras- Severin.

Autoturismul, in care se aflau cinci persoane, a cazut in Dunare sambata dupa-amiaza, in zona localitatii Coronini din judetul Caras-Severin, doar soferul reusind sa se salveze. Duminica, masina in care se aflau ceilalti patru pasageri, o familie formata din parinti si doi copii, cel mai mic de 3 ani, a fost scoasa din Dunare, trupurile victimelor nefiind gasite, in pofida cautarilor scafandrilor.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *