Luca Marc Ioviță, campion național la motocross viteză și vicecampion național la supermoto

Pilotul lugojean Luca Marc Ioviță, legitimat la Clubul Moto Extrem Lugoj, a devenit campion național la motocross viteză, la categoria juniori III (5-9 ani) după ultima etapă ce a avut loc, la mijlocul acestei luni, pe circuitul Vik Power din cadrul motodromului de la Arad.

Sportivul, în vârstă de doar 8 ani, a reușit să urce, în cadrul aceluiași concurs și pe treapta a doua a podiumului de premiere la întrecerea de la supermoto, devenind astfel vicecampion național.

Pe circuitul arădean a debutat competițional și fratele său, Deian Victor Ioviță, de doar cinci ani, care s-a clasat pe un onorabil loc patru la viteză.

În campionatul de viteză Luca Marc Ioviță a dominat detașat, în acest an, toate cele trei etape, impunându-se în fruntea ierarhiei.

“Sunt încântat că le place la amândoi  acest sport și o să-i sprijin în continuare, chiar dacă  finanțarea este destul de costisitoare. Se întrec și acasă, în timpul liber cu bicicletele. Pentru Luca Marc am cumpărat în urmă cu o lună un motor nou, de generație 2018. Nu am crezut că o să-i placă și celui mic să meargă cu motorul, mi-a spus după ce am început să dau echipamentele lui Luca, care au rămas mici. Pentru Luca a fost un an bun cu rezultate frumoase și sper să-i calce pe urme și Deian”, a spus Marțian Ioviță, tatăl celor doi piloți.

Luca Marc Ioviță face parte din Clubul Moto Extrem Lugoj, de la vârsta de patru ani.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *