Lucian Șova a demisionat din funcția de ministru al Transporturilor: ”Sunt un om de onoare”

Lucian Șova a demisionat astăzi din funcția de ministru al Transporturilor chiar înainte de ședința de Guvern de la ora 11.00.

″Sunt un om de onoare″⁣, a spus el presei.

În urmă cu câteva zile, alți doi miniștri au demisionat. Este vorba despre ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Miercuri, după ședința Comitetului Executiv Național al PSD, Liviu Dragnea a anunțat că s-a decis ca miniştrii Paul Stănescu şi Lucian Şova să demisioneze în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis refuză să-i revoce. Stănescu şi Şova nu au fost prezenţi la şedinţa Comitetului Executiv Naţional, deşi au fost invitaţi.

“Comitetul Executiv Naţional a luat această hotărâre, neavând onoarea să îi avem şi pe ei în sală”, a mai spus Dragnea.

Lucian Șova a intrat în politică în septembrie 1999, în organizaţia municipală PSD Bacău. O lună mai târziu, a devenit membru în BP al organizaţiei municipale. A fost consilier local în municipiul Bacău, între 2000-2002. Din 2010, este vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Bacău.

În legislatura 2012-2016, a fost deputat PSD, votat în Colegiul 4 Bacău. A fost membru în Comisia pentru Industrii şi Servicii şi, din 2014, secretar în comisia pentru Transporturi şi Infrastructură. Reales deputat PSD de Bacău în 2016. A fost secretar al Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură până în septembrie 2017.

La 28 iunie 2017, Lucian Şova a fost propus ministru al Comunicaţiilor în guvernul Mihai Tudose, fiind învestit în funcţie la 29 iunie 2017.

La 15 ianuarie 2018, Mihai Tudose şi-a înaintat demisia din funcţia de prim-ministru al României, după retragerea sprijinului politic în cadrul Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD.

foto: agerpres

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.