Lugoj; clădirile aflate în paragină vor fi supraimpozitate

Primăria Lugoj pregătește inventarul clădirilor pentru care trebuie să crească impozitele până la cinci ori.

Clădirile aflate în paragină vor fi supraimpozitate, valoarea taxelor pentru o casă degradată putând crește și de cinci ori, supraimpozitarea fiind prevăzută în Codul Fiscal. Chiar dacă la Timișoara procedurile pentru taxa pe paragină au fost demarate încă de anul trecut, urmând ca în acest an să se facă evaluarea clădirilor și să se stabilească impozitele majorate începând cu întâi ianuarie 2017, la Lugoj procedurile se derulează mai greu.

Potrivit primarului Francisc Boldea, în următoarea ședință de Consiliu Local urmează să fie aprobate criteriile pe baza cărora se stabilește cât de degradată este o clădire. În baza acestor criterii, clădirile vor fi evaluate de funcționarii primăriei, iar în funcție de gradul de degradare, impozitele pot crește până la cinci ori.

Supraimpozitarea poate fi aplicată doar de anul viitor, iar pentru a face acest lucru, Primăria Lugoj trebuie să evalueze starea de degradare a clădirilor, urmând ca până la sfârșitul acestui an să fie emisă câte o hotărâre de Consiliu Local pentru fiecare clădire aflată în paragină care va fi supra impozitată.

sursa: cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.