Lugojeancă voluntară în Africa; îi va învăța şcoală pe copiii din Namibia

Lugojeanca Ana-Florentina Mureșan s-a hotărât  să ajute copiii din satul O­ma­tako din Namibia, contribuind la dezvoltarea socială a acestora printr-o acțiune de vo­lun­tariat.

Tânăra va pleca spre Africa în data de 26 mai, urmând să rămână acolo pentru o perioadă de aproximativ trei luni, având posibilitatea să își prelungească șederea.

De altfel, nu este singura din fa­milie care face voluntariat în Namibia, sora sa, Elisabeta Mureșan, fiind deja acolo de 5 ani, stabilind un record prin­tre voluntari. Aceasta a ple­cat ca asistentă spre baza din Africa, însă acum este di­rectoarea școlii din apro­pie­rea satului Oma­tako. Copiii din sat vin zilnic la bază un­de primesc mâncare și au acces la educație, voluntarii fiind cei care le predau diver­se materii și le asigură tot­o­da­tă masa zilnică.

Luxul numit educație

Ana-Florentina Mureșan a fost elevă a Colegiului Na­țio­nal Iulia Hasdeu este pre­gătită să împărtășească pre­ți­oa­sele cunoștințe dobândite aici și copiilor din Africa unde educația este de multe ori un lux.

”O să le predau copiilor de acolo, mie mi-ar plăcea matematica, dar o să văd la fața locului, în funcție de câți voluntari sunt și cum ne îm­părțim pe timp de vară. Până la prânz se țin ore în bază și după-masa se merge în satele vecine pentru a preda și copiilor de acolo. Și pe fe­mei, voluntarii le învață să tricoteze, să croșeteze, să facă lucru manual. De când a plecat sora mea acum 5 ani, mi-am dorit să fac și eu asta. Colegii de la lucru au fost foarte surprinși, chiar și șefa mea m-a întrebat de ce am decis să merg tocmai acolo, să plec de la un salariu sigur, dar eu de fiecare dată când sora mea venea în țară îmi doream să plec și eu în A­frica”, a declarat Ana-Flo­ren­­tina Mureșan.

Tot mai mulți tineri români se implică în acțiuni de voluntariat în țările sărace ale lumii, iar ajutorul pe care îl oferă este benefic pentru comunitățile respective.

sursa: redesteptarea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *