Lugojeanul Ştefan Hodi, la Olimpiada Cicloturismului Mondial din Franța

Rutierul lugojean Ştefan Hodi se pregăteşte pentru a doua participare la cursa de anduranţă Paris – Brest – Paris. Cursa are loc odată la patru ani şi este considerată ”Olimpiada” cicloturismului din întreaga lume.

”În anul 2015, am participat în premieră la această cursă, care a reunit la start 6.000 de ciclişti. Baremul competiţei, desfăşurată pe parcursul a 1,230 de kilometri, a fost de 90 de ore. Eu m-am încadrat, reuşind să termin cursa în 88 de ore şi 31 de minute. Aceasta mi-a adus diploma, placheta şi brevetul de super randonneur, aşa cum sunt numiţi cei care au reuşit baremul, cu rezultatul omologat, din partea organizatorilor”, spune Ştefan Hodi.

România a fost reprezentată de opt ciclişti, dar Ştefan Hodi a fost singurul care a sosit pe bi­cicletă în Capitala Franţei, a­dău­gând peste 1.500 km de pedalat cursei Paris – Brest – Paris.

Efortul şi-a spus cuvântul. Durerile de spate şi gleznele umflate l-au obligat pe Hodi să se întoarcă din Franţa cu autocarul, dar per­for­man­ţa obţinută a meritat sacrificiul.

Anul trecut, el a efectuat preînscrierea şi a trecut cu bine baremurile de 200, 400 şi 600 km.

Cursa de 1000 km, abandonată din cauza insolaţiei, va fi reluată, aceste etape fiind obligatorii pentru participare la cursă. De data aceasta, ciclistul lugo­jean este încredinţat că va obţine un rezultat şi mai bun.

”Nu visam niciodată realizarea acestei per­formanţe, nu mi-a venit să cred nici după ce am primit brevetul. Dar, în 2019, sper să fiu sănătos şi am speranţe să îmi depăşesc tim­pul. Mă simt în formă, cunosc bine traseul, ştiu la ce să mă aş­tept, mai ales în preajma oraşului Brest, situat lângă ocean şi unde vântul e puternic. Traseul va fi a­c­elaşi, doar că nu se va mai pleca de la Velodromul din Paris, ci de la 25 km lateral. Traseul va fi mai scurt, de ”doar” 1.220 km. A­poi, nu voi mai purta greutatea de 15 kg, ca data trecută. Voi lua doar strictul necesar, plus cauciucuri de rezervă. În al treilea rând, sunt foarte mulţumit de bicicleta mea Bergamont. Este foarte solidă şi nu cred că o voi schimba cu una mai uşoară. Cu ea am făcut în 2014 turul Europei, în care am parcurs 13.749 km în 115 zile”, ne-a declarat Ştefan Hodi.

Ca de obicei, Ştefan Hodi va purta tricoul pe care scrie mare ”România”, şi doar într-o singură etapă va purta tricoul oficial al cur­sei Paris – Brest – Brest, primit în 2015.

El mulţumeşte sponso­ru­lui Autoliv, firmei Lepcan Media pentru ajutor şi săptămânalului ”Redeşteptarea” pentru mediatizare, precum şi tuturor prietenilor de pe facebook, care l-au încurajat constant.

Cursa Paris – Brest – Paris, e­di­ţia a 19-a, va reuni la start 6.300 de ciclişti din toată lumea şi va avea loc în perioada 18 – 22 august.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.