Lugojenii, aşteptați să doneze sânge

Acțiunea ”Donează sânge, salvează vieți” implementată și organizată la Lugoj de către Clubul Rotary, Cluburile Rotaract și Interact Lugoj, împreună cu Spitalul Municipal ”Dr. Teodor Andrei” și Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara are luna aceasta o nouă etapă.

Cetățenii orașului sunt așteptați în număr cât mai mare, începând cu ora 9, în zilele de luni, 18 iunie și marți, 19 iunie, la Spitalul Municipal ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj.
Până acum, acțiunea a fost un succes în rândul lugojenilor, iar sângele colectat a ajutat cu siguranța la salvarea multor vieți.

La fel ca în etapele precedente, la campania ”Donează sânge, salvează vieți!” poate să participe orice persoană, dacă îndeplinește câteva condiții: să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, greutatea peste 50 de kilograme, pulsul stabil, să nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimele șase luni, să nu fie însărcinate sau să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu 48 de ore înaintea donării.

Toate persoanele care vor dona sânge vor beneficia de o zi liberă de la serviciu (ziua donării), șapte bonuri valorice, precum și eliberarea, la cerere, a analizelor medicale efectuate (grupa sanguină, Rh, hemoleucogramă, hepatita B, hepatita C, HIV, HTLV, analize biochimice).

sursa: redesteptarea.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *