Lugojenii, chemați să alerge în natură, pentru sportivii cu dizabilități

Aflată la a doua ediție, competiția “Alerg în natură” invită duminică, 7 octombrie, de la ora 10, pe toți lugojenii la o mișcare în natură.

Manifestarea este cu scop caritabil și susține persoanele cu handicap fizic care practică sport și participă la concursuri naționale și europene.

“Alerg în Natură este un eveniment ce promovează mișcarea prin alergare, este un stil de viață de zi cu zi pentru toate categoriile de vârstă. Prin acest concurs dorim să ajutăm persoanele cu dizabilități care doresc să facă sport și nu au posibilități. Pentru a scoate pe copii din casă, să facă puțină mișcare și să lase la o parte tehnologia virtuală în schimbul naturii, care este benefic organismului“, a declarat Alexandru Szilagy, coordonatorul concursului “Alerg în natură”.

Evenimentul va avea loc la fostul hipodrom și se adresează  tuturor categoriilor de vârstă.

Concursul va fi împărțit în probele cursa părintele și copilul, cursa 9-13 ani, cursa 14-17 ani, cursa populară, crosul pentru categoriile de vârstă 18-29, 30-39, 40-49 și plus 50 ani și semimaratonul pentru categoriile de ani 18-29, 30-39, 40-49 și plus 50.

Startul se va da la ora 10, pentru copii, și la 10:30 pentru adulți.

Cursa pentru cros este de opt kilometri, iar cea pentru semimaraton de 16 kilometri.

Taxa de înscriere este de 30 de lei și se poate face în contul bancar RO42RNCB0252007378760001 BCR, sucursala Lugoj, iar aceasta reprezintă o donație către C.S.H.F. Maraton ’93 Lugoj.

Cei care au făcut donația și participă la competiție vor trebui să vină cu dovada plății în ziua concursului.

Înscrieri se mai fac și în ziua concursului, la fața locului.

Și pentru că suntem în Anul Centenarului, care este și anul european al patrimoniului, organizatorii vor folosi pe numerele de participare harta României Mari din 1918.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.