Lugojenii, invitați la un recital de pian la patru mâini

Pianistele Elena Popa și Dianna Vasiu propun lugojenilor un mod inedit și elegant de a-l sărbători pe Moș Nicoale: un recital de pian la patru mâini, intitulat “Dansăm Brahms?”.

Evenimentul va avea loc miercuri, 6 decembrie, de la orele 19, pe scena Teatrului Municipal Traian Grozăvescu.

Pentru public prezent, cele două virtuoze au pregătit “Integrala dansurilor ungare” de Johannes Brahms, intrarea la concert fiind liberă.

Duo-ul Elena Popa și Dianna Vasiu a luat naștere în 2009, prin colaborare la distanță.

Compatibilitatea extraordinară dintre cele două pianiste a făcut posibilă pregătirea unui recital de două piane în doar patru zile.

Începând cu anul 2016, odată cu mutarea Elenei Popa la Timișoara, duetul și-a intensificat activitatea, fiind prezent în numeroase activități culturale timișorene.

Elena Popa este în prezent profesor de pian la Colegiul Național de Arte ”Ion Vidu” din Timișoara.

Născută în Craiova, în anul 1980, Elena Popa și-a început studiile muzicale în orașul natal, la Liceul de Arte ”Marin Sorescu”, la clasa profesoarelor Adriana Popa și Mariana Ilie.

Perfecționarea sa a continuat la Universitatea Națională de Muzică din București, sub îndrumarea unor profesori de prestigiu precum prof. univ. dr. Dana Borșan, prof. univ. dr. Sorin Dogariu, prof. univ. asoc. Andrei Deleanu (pian), prof. univ. dr. Nicolae Brînduș (muzică de cameră), iar apoi la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, pentru studii de master la clasa prof. univ. dr. Daniel Goiți (pian) și prof. univ.dr. Vera Negreanu (muzică de cameră).

În anul 2016 a obținut doctoratul în muzică, la Universitatea Națională de Muzică, cu teza “Școala muzicală rusă în prima jumătate a secolului” cu profiluri de mari compozitori pianiști.
Pianista Elena Popa este laureată a numeroase concursuri naționale și internaționale și are o activitate artistică extrem de bogată și diversă.

A susținut concerte cu Orchestra Filarmonicii Oltenia din Craiova, recitaluri în piața Festivalului Enescu, la Ateneul Român, în București, Timișoara, Craiova, Cluj-Napoca, Baia-Mare, Tg. Jiu etc.

Preocuparea pentru perfecționare continuă a însemnat participarea la numeroase masterclass-uri, dintre care cele mai importante sunt Yuri Slesarev – Școala de vară de la Conservatorul ”Ceaikovski” din Moscova, Gabriel Amiraș (Germania), Tamara Smolyar (Australia), Michael Roll (Anglia), Viniciu Moroianu (România) etc.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *