LUGOJENII ȘI-AU AMINTIT DE EMINESCU

Copiii claselor a-VII-a A  şi a-VII-a B de la Şcoala Gimnazială Nr 4, precum şi copii claselor a-IV-a de la aceeaşi şcoală, au pregătit momente artistice. O mică expoziţie, apoi au trimis mesaje culturale tuturor oraşelor înfrăţite cu Lugojul
Odată cu aniversarea poetului nepereche, la biblioteca Lugoj a avut loc și un moment dedicat Zilei Culturii Naţionale, marcată în fiecare an de Ziua lui Eminescu. Cu această ocazie, lugojenii au inițiat o video-conferinţă cu Primăria orașului înfrățit Nisporeni din Republica Moldova, unde, deasemenea, s-a celebrat Ziua Culturii. La eveniment a fost invitată și o studentă din țara vecină, care învață la Universitatea din Lugoj.
Henrieta Szabo, directoarea Bibliotecii Municipale Lugoj:
“Dorim să intram în direct cu prietenii noştri de peste Prut, cu primăria din Nisporeni, pentru că Republica Moldova sărbătoreşte tot astăzi Ziua Culturii Naţionale și este un motiv de bucurie și în același timp un mesaj prietenesc din partea noastră a lugojenilor.”
Alexandrina Ţimbur, studentă din Republica Moldova:
“Îl celebrăm pe Eminsecu şi sunt plăcut surprinsă că am fost invitată aici şi pentru a reprezenta această legătura dintre Lugoj şi Nisporeni. Mă bucur că încă se menţine această tradiţie.
La eveniment a luat parte şi consilierul local Marcel Drăgan, preşedintele Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului Local, care împreună cu profesorii prezenți, a înmânat la finalul evenimentului, tuturor elevilor, calendare cu poza lui Mihai Eminescu. Manifestările dedicate aniversării zilei Eminescu și Zilei Culturii Nationale au continuat azi la Bibiloteca Municipală Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.