Lugojenii și-au dat mâna într-o Horă a Unirii

Municipalitatea lugojeană a marcat marți, 24 ianuarie, 158 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, printr-un eveniment intitulat ”Hai să dăm mână cu mână”.

“La mulți ani tuturor celor ce astăzi simt românește și sunt alături de noi aici în fața Primăriei pentru a comemora 158 de ani de la Mica Unire. Ne pregătim cu toții pentru marele eveniment de anul viitor, pentru Marea Unire, cea înfăptuită la 1 decembrie 1918, când se va organiza cea mai mare adunare care a fost vreodată la Lugoj, cea mai frumoasă sărbătoare pe care o vom face în cinstea celor 100 de ani. De 158 de ani oamenii comemorează această Mică Unire fără de care cealaltă nu ar fi fost posibilă. De 158 de ani românii, îmbrăcați în straie populare, comemorează această frumoasă unire a Moldovei cu Țara Românească sub conducătorul de atunci, Alexandru Ioan Cuza. Mulțumesc Ansamblului ”Lugojana”, copiilor, maestrului coregraf Puiu Munteanu și tuturor celor ce au fost alături de noi”, a declarat Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj.

Acțiunea a fost organizată de către coregraful Puiu Munteanu, iar alături de dansatorii Ansamblului Folcloric ”Lugojana”, începând cu ora 11, cei prezenți în Piața Victoriei s-au prins într-o horă menită să simbolizeze Unirea.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.