Lugojul găzduiește un concurs interjudețean de chimie

În 25 noiembrie 2017, la C.N. „C. Brediceanu ” Lugoj se va desfășura cea de-a IX-a ediție a concursului interjudețean de chimie „Memorial Octavian Larionescu”, concurs inclus în calendarul MEN al concursurilor regionale și interjudețene(CAERI) la poziția 1478. Acesta este destinat elevilor care sunt pasionați de chimie din gimnaziu(clasele VII și VIII), liceu teoretic(IX-XII) și liceu tehnologic(IX-X).

Concursul este organizat de C.N. „C. Brediceanu” , de profesorii de chimie din Lugoj și zonă în colaborare cu ISJ Timiș și în parteneriat cu Asociația PROFCHIM Lugoj-Zonă, Departamentul de Chimie din cadrul UVT, Facultatea de Chimie Industrială și Protecția Mediului din cadrul UPT, unități școlare din Lugoj, zona Lugoj –Făget și județul Cluj.

Prima ediție a avut loc în anul 2009 cu participarea a 67 de concurenți proveniți de la 11 unități școlare din Lugoj și localitățile din zona Lugoj-Făget. Interesul manifestat de profesori și elevi față de acest concurs a crescut constant, ajungându-se ca la ediția a VIII-a(2016) să participe 344 elevi de la 38 de unități școlare din județele Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara și Cluj, motiv pentru care de la ediția a VI-a, concursul a devenit interjudețean, inclus în calendarul MEN. Începând cu acea ediție, elevii câștigători au beneficiat și de premii în obiecte și bani, oferite de firme și persoane fizice(Mondial SA, Azur SA, Trimsol România, Werzalit SA, Asociația PROFCHIM Lugoj-Zonă, SC. Vila Parc SRL, SC. Duovet, KNT Online Media SRL și foști elevi de la C.N. „Coriolan Brediceanu” și C.N. „Iulia Hasdeu”).

Fiecare ediție a venit cu o noutate: de la ediția din 2013, alături de profesorii de chimie au participat și studenții de la facultățile partenere și de la UMF Timișoara, în calitate de voluntari, la supravegherea concurenților și la evaluarea lucrărilor. În acest an, noutatea constă în asigurarea traducerii subiectelor în limbile germană, maghiară și sârbă pentru elevii care solicită subiectul în limba maternă.

Organizatorii concursului sunt recunoscători celor care s-au implicat în orice mod la desfășurarea edițiilor precedente și speră că și ediția din acest an va beneficia de același spijin(mai ales financiar) pentru a recunoaște și recompensa PERFORMANȚA! Sponsorizări și donații se pot face în contul asociației PROFCHIM Lugoj-Zonă: RO68RNCB0553119014230001, deschis la BCR Lugoj.

sursa: lugojeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *