Luptătorii de la CSȘ Lugoj, campioni naționali la libere

Tinerii luptători lugojeni au înregistrat un succes remarcabil la sfârșitul săptămânii trecute în cadrul uneia dintre finalele oficiale ale sezonului competițional.

Secția de lupte libere a Clubului Sportiv Școlar Lugoj și-a trecut în palmares trei noi titluri naționale la nivel individual, precum și un titlu național la nivel de echipe, la categoria de vârstă juniori III.

Per­for­man­țele au fost reușite în cadrul finalei Campionatului Național Individual pentru juniori III (2003-2004) și IV (2005-2006) ce a avut loc în perioada 1-4 noiembrie, la Onești, în Sala Polivalentă “Nadia Comăneci”.

Lugojul a avut reprezentanți de la secția de lupte libere, condusă de antrenorul emerit Emil Vanea și profesorul Va­lentin Cimponeriu și de la sec­țiile de lupte greco-romane și lupte feminine (de la Lugoj și centrul satelit de pe lângă Școala “George Gârda” din Mă­năștiur), conduse de an­trenorul emerit Avrămuț To­do­res­cu și profesorul Laurențiu Macarei.

Rezultate de excepție

Cele mai bune rezultate le-au reușit Alexandru Șchiopulescu la categorie 35 kg, Daniel Ritter la categoria 52 kg și Ionuț Suclea la categoria 75 kg, toți trei îm­brăcând tricourile de campioni naționali, după ce au urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere.

Performanța a fost dublată de decernarea titlului de cam­pi­oa­nă națională echipei de juniori III a CSȘ Lugoj.

“Fe­li­ci­tări sportivilor medaliați! Ne așteptam să ne întoarcem cu medalii de la această finală, pentru că am fost bine pregătiți la acest nivel de vârstă, sportivii comportându-se bine și la calificări. O surpriză plăcută a fost titlul din clasamentul pe cluburi, la juniori III, performanță care nu am mai avut-o de când sunt eu la Clubul Sportiv Școlar, din anii ’70. Rezultatele de acum, ne dau speranțe că în anii următori vom putea avea o nouă ge­ne­rație de luptători de valoare, care să continue tradiția luptelor lugojene, ce au reprezentat întotdeauna cu cinste orașul nostru. Sunt copii care se pregătesc și care muncesc cu seriozitate la sală și cred că își doresc să devină cineva în sportul luptelor”, a spus Emil Vanea.

La un pas de podium au fost și Tudor Arjoca, juniori IV-32 kg-lupte libere, Abel Toma, juniori III-48 kg-lupte greco-romane, Denis Mihuț, juniori IV-46 kg-lupte greco-romane, Alexandra Kokai, juniori IV-52 kg-lupte feminine și Raluca Ștefanovici juniori III-54 kg-lupte feminine, care au luptat în finala mică pentru medalia de bronz și s-au clasat pe poziția a cincea.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.