Mai putin de un sfert din locuintele din Timis au beneficiat de asigurari dupa furtuna din septembrie

Mai puţin de jumătate dintre proprietăţile din Timiş erau asigurate atunci când furtuna a afectat judeţul, în urmă cu aproximativ o lună. Aproximativ 20 de procente din total deţineau asigurare facultativă, care acoperă şi riscul de furtună, în timp ce mai puţin de 29 la sută deţineau o asigurare obligatorie, care nu protejează şi împotriva daunelor cauzate de un asemenea fenomen meteo.

Aproximativ 7.000 de persoane aveau semnată o asigurare facultativă a locuinţei în Timiş şi au depus dosare de daună pentru a obţine despăgubiri de la firmele de specialitate după furtuna din septembrie. Aceasta înseamnă în jur de 20% din totalul locuinţelor, acest tip de asigurare acoperă şi riscul de furtună, spre deosebire de asigurarea obligatorie, care protejează împotriva unor riscuri mult mai puţin posibile în această parte a ţării, cum ar fi alunecările de teren, inundaţiile sau cutremurele. În această categorie erau asigurate 28,63% din locuinţele din judeţ.

Situaţia acoperirii cu poliţe facultative este similară şi în ceea ce priveşte autoturismele, doar 15% din parcul auto având o asigurare CASCO.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.