Mai puține treceri de pietoni în centrul Lugojului, pentru fluidizarea traficului

Administraţia locală lugojeană vrea să fluidizeze circulaţia prin centrul municipiului, care la ore de vârf se aseamănă cu cea din Timişoara. Soluţia edililor vi­zea­ză desfiinţarea mai multor treceri de pietoni.

Dacă ideea edililor locali este una bună, traficul pe prin­cipalele artere ale oraşului s-ar putea derula mai rapid decât cu ”viteza melcului”, cum se în­tâmplă în prezent în zilele de marţi şi vineri sau în jurul prân­zului, când termină elevii cur­surile. Astfel, se in­ten­ţio­nea­ză desfiinţarea mai multor treceri de pietoni, care sunt aproape unele de celelalte şi stopează circulaţia autoturismelor aflate în trafic.

”În comisia de cir­cu­la­ție, în următoarea ședință, voi pro­pune renunțarea la trecerea de pietoni de la Podul de Fier. Acolo sunt două treceri de pietoni la cinci metri una de alta, ceea ce nu este normal. A­poi, este cea din dreptul terasei de lângă Primărie. La 20 de metri de ea există trecere de pietoni și se poate folosi foarte bine aceea. Mai e şi cea de la Bumbacul, deoarece rămâne cealaltă din dreptul fostului ma­gazin Femina, tot la 5-6 metri una de cealaltă. Credem că prin aceste măsuri vom des­con­ges­tiona traficul. Am renunțat la trecerea de pietoni din dreptul Protopopiatului și am deschis strada Dunării și observați că după câteva zile circulația este normală, a scăzut aglomerația și presiunea din zona Școlii Nr. 3”, a declarat primarul Francisc Boldea.

Trecerile de pietoni vor fi desființate pe rând, și nu deodată, pentru a nu provoca încurcături în circulație.

Pe un tronson relativ scurt, de pe strada Nicolae Bălcescu, prin Piaţa Iosif Constantin Drăgan, până la Unic sunt 15 treceri de pietoni.

sursa: redesteptarea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *