Maia Morgenstern vine la Lugoj cu o piesă de teatru de excepție

Un spectacol pe cinste pus în scenă de actori excepţionali îi așteaptă pe lugojeni marți, 5 iunie, de la ora 19, la Teatrul Municipal ”Traian Grozăvescu”.

Maia Morgenstern, Ilinca Manolache, Claudiu Istodor, Tudor Aaron Istodor, Avram Birău și Ion Lupu sunt actorii care vor juca timp de peste două ore în piesa ”Profesiunea Doamnei Warren” de George Bernard Shaw.

Scrisă în 1893, piesa a fost cenzurată timp de opt ani, iar când, în sfârşit, a avut premiera la Londra în 1902, publicul a fost de-a dreptul indignat de conţinutul controversat la vremea aceea.

Povestea se desfăşoară în jurul relaţiei dintre doamna Kitty Warren, matroana unui bordel, şi fiica ei, Vivie.

 

 

 

Având ca atuuri umorul acid şi intuiţia abilă, Shaw le pune pe mamă şi fiică în ipostaza de a se confrunta pentru a demasca ipocrizia şi decadenţa aşa-numitei societăţi de bon ton.

Trupa care a jucat piesa în 1905, la New York, a fost arestată o noapte, iar producătorul a fost judecat şi condamnat. Piesa a primit avizul de a putea fi jucată de un teatru profesionist la un an după ce autorul ei câştigase premiul Nobel.

Regia reprezentației de la Lugoj îi aparține lui Claudiu Istodor, scenografia Mariei Miu, light-designul lui Iulian Bălțătescu iar ilustrația muzicală este a lui Tudor Aaron Istodor.

Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Teatrului Municipal Traian Grozăvescu Lugoj și la Categoria I costă 40 lei, iar la categoria II 30 lei.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.