Marele Premiu şi Trofeul “Clara Peia”, adjudecate de Radu Török din Petroşani

Marele Premiu şi Trofeul de cristal al Concursului internaţional de pian “Clara Peia” au fost adjudecate în acest an de talentatul pianist Radu Török din Petroşani.

Premiul i-a fost înmânat din partea Rotary Club de căre ing. Bogdan Gaşpar, preşedintele în exerciţiu al rotarienilor lugojeni, la finele galei laureaţilor defăşurate sâmbătă seara, pe scena Teatrului Municipal “Traian Grozăvescu”.

Radu este elev în clasa a IV-a şi studiază pianul cu profesoara Camelia Ilina.

Celălalt premiu important al Concursului “Clara Peia”, ediţia a V-a, a revenit lugojeanului Eusebiu Florea. Premiul, intitulat “Ion Vidu”, i-a fost oferit de Ordinul Cavalerilor Templieri, reprezentat de ec. Mircea Popescu.

Toţi cei opt finalişti, participanţi la gală, au fost premiaţi de prof. dr. Vanda Albotă, pianist concertist, profesoară de pian la Universitatea din Essen, Germania şi nepoată a marii pianiste lugojene Clara Peia. Vanda Albotă a prezidat juriul din acest an.

“O ediţie cu concurenţi excepţionali, de înalt nivel artistic. Am avut opt finalişti calificaţi în finală cu 100 de puncte, punctajul maxim. Într-un final apoteotic, în crescendo, am oferit Marele Premiu Clara Peia, unui concurent care a strălucit şi a avut priză la public, pot spune că publicul a fost extaziat. Radu Török a dat dovadă de o sensibilitate şi un rafinament excepţionale”, a declarat pentru “Redeşteptarea”, partener media al manifestării, prof. dr. Constantin Stan Tufan, organizatorul concursului.

 

 

Au fost acordate numeroase premii speciale din partea Honeywell Life Safety Romania, cultelor lugojene, Asociaţiei Fusion of Arts, Rotaract, Ansamblului cameral “L’Echo du Danube” din Karlsruhe – Germania, revistei „Actualitatea literară”, Radio Timişoara, Companiei VolutArte, pianistului Andreas Dombos din Zurich, Elveţia etc.

 

 

 

Un recital aparte în cadrul galei l-a susţinut câştigătoarea de anul trecut, Emanuela Briones Villalba Şerbanaţi, din Reghin, care a interpretat piese de Mozart, Bach şi un studiu de Heller.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.