Mărturii șocante ale persoanelor care și-au revenit din moarte clinică

Cel mai mare studiu realizat vreodată, referitor la experiențele celor care au revenit din moarte clinică, a constatat că 40% dintre oameni au un fel de „conștiență“, chiar și după ce sunt consideraţi morţi. 

Cercetarea care a durat patru ani a inclus mai mult de 2.000 de persoane din 15 spitale din SUA, Marea Britanie și Australia, care au fost în stop cardiac. 330 dintre supraviețuitori au fost interogați despre ceea ce au experimentat în aceste momente critice. 140 dintre ei au spus că au avut o formă de „conștiență” înainte de a fi readuși la viață.

O femeie a declarat că a auzit clar ce vorbea personalul medical și sunetele scoase de aparatul de resuscitare. Un alt bărbat își amintește cum şi-a părăsit corpul și privea de undeva de sus cum lucrează medicii. Cei mai mulți oameni nu pot spune în detaliu ce s-a întâmplat după ce inimile lor s-au oprit, în timp ce o cincime au declarat că au avut un sentiment de pace, scrie rador.ro.

O treime au susţinut că timpul s-a scurs prea rapid sau prea încet în acele momente. Alții au simțit că trec prin apă sau văd o lumină strălucitoare. Aproximativ 13% au avut o experiență extracorporală, care include o ascuțire a simţurilor.

Oamenii de știință confirmă faptul că o persoană a demonstrat o stare de conștiență la trei minute după ce inima a încetat să mai bată.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *