Maşina exclusivistă pe care Elvis Presley a plătit 3.500 de dolari. FOTO/VIDEO

Legendarul Elvis Presley (1935-1977) a avut o pasiune pentru maşini, el conducând peste 20 de automobile şi având o colecţie personală la care a ţinut foarte mult.

Apropiaţii Regelui Rock’n’Roll-ului au spus mereu că, dacă Elvis vedea într-o vitrină o maşină care îi plăcea, intra şi o cumpăra pe loc. Aşa s-a petrecut şi cu o maşină sport, BMW 507, pe care Elvis şi-a dorit-o foarte mult în perioada în care a efectuat stagiul militar în Germania.

Modelul BMW 507, exclusivist,  fusese prezentat oficial în Europa în 1955. Numai 250 de exemplare au fost fabricate, iar printre starurile care au avut această maşină s-a numărat şi marele actor francez Alain Delon.

 

În martie 1958, Elvis Presley a început stagiul militar în SUA. În octombrie 1958, a fost transferat în Germania. Peste numai două luni, adică în decembrie 1958, a primit cheile modelului BMW 507. Doar că maşina nu era nouă, mai fusese folosită la câteva teste auto. Din acest motiv, Presley a plătit doar echivalentul a 3.500 de dolari, faţă de 7.500 de dolari, cât ar fi costat maşina dacă era nouă.

 

Iniţial, automobilul avea culoarea albă. Ulterior, din cauza faptului că admiratoarele lui Elvis scriau diferite mesaje sau numere de telefon pe automobil, artistul american a decis să vopsească maşina în culoarea roşie.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *