Medalie de aur și un titlu național pentru judo-ul lugojean la finala de cadeți

Clubul Sportiv Școlar Lugoj și-a adăugat în palmares încă două medalii naționale, prin reușita înregistrată la finalul săptămânii trecute de către sportivii legitimați la secția de judo, condusă de profesoara Andreea Penișoară.

Performanțele au fost obținute în cadrul finalei individuale din Campionatul Național de Cadeți (juniori II-U18), organizată în perioada 22-24 februarie, la Craiova, unde CSȘ Lugoj a intrat pe tatami cu trei judocani: Ana-Maria Popovici (n. 2004) la categoria 48 kg, Ioan Dzitac (n. 2003) și Flavius Lungu (n. 2003) la categoria 50 kg.

Confirmarea valorii tehnice a venit de la doi dintre sportivii formați la clubul lugojean, care în prezent fac parte din lotul național, cantonat la Pitești.

Cel mai bun rezultat al finalei, pentru CSȘ Lugoj, a fost obținut de multiplul campion național și medaliat Ioan Dzitac, care a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere la categoria 50 kg.

A fost medaliat cu aur, devenind astfel campion național.

Sportivul i-a învins pe toți cei patru adversari din competiție. În partida din finală s-a impus prin ippon în fața lui Alexandru Matei de la LPS Focșani.

La aceeași categorie, podiumul a fost completat de Flavius Lungu, care a terminat concursul pe poziția a treia și a fost medaliat cu bronz. Lungu a pierdut doar o singură luptă, cea în care l-a întâlnit pe Alexandru Matei.

“A fost o finală foarte puternică, cu o prezență numeroasă. Sportivii noștri care s-au remarcat la competițiile precedente, s-au impus și de această dată și au reușit să ia medalii. Felicitări pentru aceste rezultate și sper ca parcursul lor în continuare să fie cel puțin la fel de bun”, a spus antrenoarea Andreea Penișoară.

Finala din capitala Olteniei a adus față în față pe suprafață de concurs 260 de judocani (băieți și fete).

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.