Meridian 22 a redus tariful la canalizare, dar pregătește scumpiri pentru apă

Societatea deținută de Consiliul Local Lugoj, Meridian 22, a anunțat că de la 1 ianuarie 2019, facturile pe care le va emite pentru serviciile de canalizare-epurare, către populație și agenți economici, vor fi mai mici.

Decizia se datorează scăderii TVA-ului conform noilor reglementări fiscale.

“Modificarea a fost posibilă prin reducerea cotei TVA de la 19% la 9%. Ca urmare, tariful pentru serviciul de canalizare-epurare pe care Meridian 22, îl va percepe de la persoane fizice și juridice, de la 1 ianuarie 2019, a scăzut față de anul trecut de la 1,74 lei/mc, cu tot cu TVA la 1,59 lei/mc”, a precizat ec. Florin Iovescu, directorul Meridian 22.

Suma pe care lugojenii trebuie să o achite lunar pentru serviciul de canalizare-epurare ar putea fi redusă și mai mult, dacă aleșii din Consiliul Local Lugoj va lua în considerare alinierea la noua tendință pe plan național, prin care mai multe orașe, precum Craiova, Râmnicu Vâlcea sau Deva, au renunțat la tariful pentru apă meteorică, inclus în factura finală.

Consilierii locali din opoziție au solicitat convocarea unei Adunări Generale extraordinare a Asociațiilor Meridian 22 S.A. Lugoj, respectiv consiliul local, în care să analizeze posibilitatea luării unei hotărâri privind ”Eliminarea taxei pentru apa meteorică pentru utilizatorii persoane fizice și asociații de proprietari/locatari, precum și pentru suprafețele utilizate în scop productiv – comercial cu specific agricol de pe raza Municipiului Lugoj.

Propunerea pentru convocare este data de 18 februarie 2019, la ora 14,00, în sala de ședințe a Consiliului local al Municipiului Lugoj.

Pe de altă parte, Meridian 22 pregătește o majorare a tarifelor la serviciile de apă canal, înaintând către ANRSC București un memoriu justificativ pentru modificarea prețului pentru serviciile de apă livrată și canalizare epurare.

Conform solicitărilor, societatea care aparține de consiliul local dorește o creștere a tarifului pe metru cub de apă livrată de la 3,51 lei la 3,91 lei, iar la canalizare, după reducerea operată de TVA și ieftinire, prețul va fi de 1,78 lei pe mc.

Dacă propunerile noilor tarife vor fi acceptate de către ANRSC, decizia creșterilor de prețuri se va afla pe masa consiliului local.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.