Meridian 22 scoate în stradă chiriaşii rău platnici

Societatea care administrează 300 de locuinţe sociale pe teritoriul municipiului Lugoj, dintre care cele mai multe se află în cartierul de lângă fosta fabrică de cărămidă de pe strada Herendeştiului are de recuperat de la chiriașii rău-platnici peste 100.000 de lei.

Deși sumele plătite de persoanele care locuiesc în spațiile primăriei sunt modeste, mulți refuză să-şi achite datoriile acumulate.

Înainte de a apela la instanţă, Meridian 22 va încerca pe cale amiabilă să-i convingă pe cei în cauză sa treacă pe la casieria unităţii. Acţiunea nu este deloc simplă, iar măsurile de forţă urmează a fi puse în aplicare după parcugerea etapelor de somație, pentru neachitarea debitelor.

Angajamente de plată, procese și evacuări

În perioada următoare, lu­cră­to­rii societății vor face ve­ri­ficări ce vizează starea clă­di­ri­lor dar și numărul de persoane declarate, ce locuiesc în aceste spații locative.

”Se începe verificarea stării imobilelor și situațiile contractuale. Reaminitim că orice in­ter­ven­ție precum reparația aco­perișului, schimbarea geamurilor sau modificarea inte­ri­oa­relor, nu se poate face fără aprobarea Meridian 22. În paralel vom efectua și un control al numărului de persoane înscrise, pentru fiecare familie cu care avem contract. Toto­dată, vom emite somații de plată și vom urmări îndea­proape procesul de somare, ca urmare a angajamentelor de plată ce urmează să fie semnate de restanțieri. În cazul în care nici așa nu plătesc, atunci urmează procedura în instanță pentru recuperarea debitelor și apoi evacuarea datornicilor”, a declarat Florin Iovescu, directorul Meridian 22 Lugoj.

Acte necesare la calculul chiriei

Chiriașii din locuințele cu statut social aflate pe raza municipiului, trebuie să pre­zin­te o serie de acte pentru fiecare membru înscris în contract. Astfel, potrivit datelor emise de conducerea Meridian 22 “salariații trebuie să prezin­te o adeverință de la angajator cu salariul net pe ultima lună. Pensionarii, persoanele cu handicap și șomerii – cuponul de pensie, cuponul de ajutor pentru handicap sau cuponul de șomaj, pe ultima lună iar cei cu ajutor social – cupon de ajutor social pe ultima lună, sau adeverință de la Serviciul social al Primăriei Municipiului Lugoj. Pentru copii – cupon alocație pe ultima lună, pentru elevi sau stu­denți – cupon alocație pe ultima lună + adeverință de la unitatea de învățământ, din care să rezulte dacă elevul sau studentul are sau nu bursă și dacă are, cuantumul acesteia.

Persoanele fără venit sau cu altfel de venituri pentru care nu pot prezenta documente, trebuie să prezinte o declarație notarială pe proprie răspundere, cu privire la aceste venituri. Declarația este vala­bilă pentru o perioadă de trei luni. Pentru nevăzători gradul I sunt necesare o copie xerox după decizia de încadrare în gradul de handicap emisă de comisia medicală abilitată”.

În prezent, din cele 300 de i­mo­bile sociale existente, aproximativ 280 sunt ocupate, în baza contractelor acceptate şi încheiate între părţi.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.