Meridian cheamă Primăria Lugoj să răspundă în instanţă pentru neregulile de la Staţia de epurare

Meridian 22 consideră că Primăria Lugoj este cea care trebuie să răspundă pentru neregulile de la Staţia de epurare.

Informaţia a apărut în răspunsul pe care conducerea societăţii l-a înaintat Curţii de Conturi. Inspectorii acetei entităţi au descoperit că Meridian 22 nu şi-a constituit provizioanele(rezervele) necesare pentru acoperirea amenzilor pentru care se judecă cu Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABAB).

“Administraţia Bazinală de Apă Banat, emite pe seama Meridian 22 un număr de 31 de Procese Verbale de constatare a depăşirii concentraţiilor maxime admise ale poluanţilor din apele uzate evacuate, în sumă totală de 2.576.300,17 lei, din această valoare, suma de 19.849,21 de lei a fost plătită de Meridian 22 Lugoj.”, arată inspectorii Curţii de Conturi.

În instanţă, Meridian a reuşit să anuleze patru dosare a căror valoare însumată a proceselor verbale reprezintă suma de 360.773, 47 de lei. Pentru celelalte a chemat Primăria Lugoj, ca parte responsabilă.

“Urmare a clarificării aspectelor prezentate, referitor la această constatare conducerea entităţii face precizarea că, Meridian 22 SA a luat măsura atragerii răspunderii în cadrul proceselor derulate şi a Primăriei Municipiului Lugoj , considerând că aceasta, în calitate de proprietar, nu a asigurat condiţii de punere în funcţiune corespunzător a treptelor biologică şi chimică din structura Staţiei de Epurare Lugoj (Jabăr), aşa cum au menţionat în obiecţiunile formulate la semnarea Abonamentelor de utilizare, exploatare a resurselor de apă, fapt ce a fost consemnat şi de echipa de audit, dar acest lucru, nu schimbă constatarea auditorilor publici”, se arată în documentul încheiat de inspectori, după controlul la Meridian.

sursa: lugojeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.