Mezzosoprana Aura Twarowska a încântat publicul lugojean cu creațiile lui Tiberiu Brediceanu

Sala Teatrului ”Traian Grozăvescu” din Lugoj a găzduit joi, 8 iunie, cea de-a treia manifestare culturală din cadrul Festivalului Internațional Lugoj Clasic. Odată cu orele 19 publicul meloman a putut lua parte la un recital de voce și pian, in memoriam Tiberiu Brediceanu, 140 de ani de la nașterea marelui compozitor.

Prelucrările folclorice ale lui Tiberiu Brediceanu reprezintă o bogăție din tezaurul național al României, fiind extrem de apreciate peste hotare. Alături de Aura Twarowska, mulți artiști români cu cariere internaționale au cuprins muzica lui Brediceanu în recitalurile lor, soprana Angela Gheorghiu fiind doar un exemplu.

Vocea evenimentului a fost mezzosoprana de origine lugojeană, Aura Twarowska, acompaniată fiind de conf. univ. dr. Manuela Iana Mihăilescu, care a realizat atât acompaniamentul la pian, cât și miniaturi solo pentru pian din creația lui Brediceanu, duetul dând naștere unei seri de înaltă ținută.

Recitalul adus în fața lugojenilor a avut debutul la Muzeul de Artă din Timișoara, Sala Barocă, urmând să fie prezentat atât național, la București, cât și internațional, în Viena și Cipru.

Evenimentul a fost prezentat de către Roxana Alexa, absolventă a Colegiului Național” Coriolan Brediceanu” din Lugoj, aceasta făcându-se remarcată și prin participări ca actriță în reprezentații ale Teatrului Municipal.

 

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *