Mezzosoprana Aura Twarowska, Cetăţean de Onoare al Lugojului

Consililul Local Lugoj a votat în şedinţa din 28 septembrie, proiectul de hotărâre prin care se conferă titlul de “Cetăţean de onoare” al municipiului Lugoj mezzosopranei Aura Twarowska.

Din cei 18 consilieri prezenţi (absent Ioan Ambruş), 16 au votat în favoarea propunerii, unul s-a opus şi unul nu şi-a exprimat opţiunea. Votul a fost secret, pentru a fi validat proiectul, fiind necesare 13 voturi.

A fost nevoie de a introduce proiectul de două ori, pe ordinea de zi a Consiliului Local Lugoj, pentru aprobare, la prima încercare, în şedinţa din 31 august doar 11 consilieri din cei 17 prezenţi au spus Da, votul nefiind validat.

Titlul de “Cetăţean de onoare” este cea mai mare distincţie acordată de municipalitatea lugojeană, celor cu contribuţii însemnate în sprijinirea şi promovarea municipiului.

Aura Twarowska s-a născut la Lugoj în 1967 şi avut a carieră artistică remarcabilă, cu prezenţe pe cele mai mari scene ale lumii, fiind mai mulţi ani solistă a Operei de stat din Viena.

Prin numeroasele acţiuni artistice sprijinite şi promovate în municipiul de pe Timiş, Aura Twarowska este unul dintre cei mai importanţi ambasadori culturali contemporani pe care îi are Lugojul.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.