Mic muzeu cu obiecte din perioada comunistă, realizat de elevii Colegiului Tehnic ”Valeriu Braniște”

De la peștii de sticlă la uniforme școlare, de la jucăriile fabricate în Lugoj la IUPS  9 Mai  și păpușile Arădeanca, la sticle, obiecte de uz casnic și multe altele nelipsite înainte de Revoluție pot fi admirate acum într-un Muzeu al Comunismului, amenajat de elevi în incinta Colegiului Tehnic ”Valeriu Braniște”.

 

Expoziția intitulată ,,Copilăria părinților mei” va avea porțile deschise în perioada 4-8 decembrie, între orele 9-14, în prima zi programul începând de la ora 10.

Vizitatorii pot afla informații despre  ”Viața pe cartelă” , ”Lugojul în comunism”, ”Uniforma școlară și munca patriotică”, ”Represiunea anticomunistă” sau ”Rezistența anticomunistă.

Liceenii, care s-au implicat atât în strângerea obiectelor, cât și în promovarea evenimentului în rândul colegilor mai mici de la școlile gimnaziale din oraș, invită toți tinerii să viziteze vernisajul, pentru că aceștia spun că “doresc ca asemenea accidente ale istoriei să nu se mai repete și speranța este în tânăra generație”.

Activitatea este organizată în cadrul proiectului Represiune și rezistență anticomunistă în România (1945-1989), cofinanțat de Consiliul Județean Timiș și ONG-ul „Școala Bănățeană”.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.