Mica Unire – ceremonii militare şi religioase în mai multe orașe

Ministerul Apărării Naţionale organizează, joi, ceremonii militare şi religioase dedicate sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române.

La Bucureşti, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasată în Dealul Patriarhiei Române, are loc, de la ora 9,30, o ceremonie militară de depuneri de coroane şi jerbe de flori, iar între orele 10.00 şi 14.00, la Muzeul Militar Naţional ,,Regele Ferdinand I” va fi organizată o manifestare intitulată ,,Unirea Principatelor Române 1859-2019”, dedicată împlinirii a 160 de ani de la dubla alegere a colonelului Alexandru Ioan Cuza ca domn al Principatelor Unite”, potrivit unui comunicat al MApN.

La Iaşi, ceremonia militară şi religioasă se va desfăşura, începând cu ora 10 și 30 de minute, la monumentul lui Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii, în timp ce aeronave IAR-99 ŞOIM şi elicoptere IAR – 330 SOCAT vor survola zona.

La Focşani, de la ora 15.00, în Piaţa Unirii vor avea loc o ceremonie militară şi religioasă şi un moment artistic evocator dedicat momentului. Activitatea se va încheia cu o retragere cu torţe.

“Ceremonii similare, dar şi sesiuni de comunicări ştiinţifice, gale de filme documentare, expoziţii şi spectacole cultural-artistice vor fi organizate, împreună cu autorităţile locale, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor Române”, se mai arată în comunicatul MApN.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.