Migranti fortati sa transporte droguri pentru a plati traficantii

Traficul de migranți a fost numai una dintre infracțiunile comise de membrii rețelei infracționale destructurată de polițiștii de frontieră timișeni în urmă cu cinci zile, la Timișoara. Infractorii, spun polițiștii, i-ar fi pus pe unii dintre migranți să transporte droguri peste frontieră, pentru a plăti trecerea din Serbia în România și mai departe spre Germania.

Ancheta în cazul membrilor rețelei de trafic de migranți care operau în Serbia, România și Germania continuă. Anchetatorii povestesc că infractorii au profitat de conexiunile și traseele folosite pentru traficarea migranților și se ocupau chiar și cu traficul de droguri.

Traficanții îi puneau pe migranții care nu își permiteau să plătească pentru serviciile prestate de rețea să transporte droguri. Oamenii legii au reușit să descopere două transporturi de stupefiante, mai exact cannabis. În acest dosar, procurorii au pus în mișcare acțiunea penală împotriva a 22 de persoane și au cerut arestarea preventivă pentru 12 dintre ele.

Rețeaua de traficanți de migranți a fost destructurată în noaptea de 22 spre 23 mai. Membrii rețelei acționau pe raza județului Timiș însă operau atât în Serbia și România, cât și în Germania. Ei ar fi încasat sume cuprinse între 4.000-5.000 de euro, pentru fiecare persoană transportată ilegal.

Grupul infracțional era extrem de bine organizat și avea membrii specializați în călăuzirea și transportul migranților. După ce ajungeau în Timișoara, călătorii clandestini erau cazați la pensiuni de pe raza orașului, iar apoi își continuau drumul spre vestul Europei.

Traficanții ascundeau migranții în autotrenuri și treceau cu ei din România în Ungaria, numai în zilele în care traficul la frontiere era foarte aglomerat. Șoferii erau plătiți, astfel, cu 200-250 de euro pentru fiecare persoană transportată.

Sumele câștigate în urma activităților erau considerabile. Spre exemplu, oamenii legii au identificat un transport de 78 de migranți, în Vama Borș, coordonat de membrii rețelei. Toate persoanele erau ascunse într-un autovehicul de mare tonaj.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.