Migranti prinsi de politistii de frontiera din Timis cand incercau sa intre ilegal in tara

Politistii de frontiera de la Moravita, judetul Timis au depistat zece cetateni din Afganistan si Pakistan care intentionau sa intre ilegal in Romania, pe jos, pe la frontiera verde.Potrivit Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, in noaptea de sambata spre duminica, in jurul orei 03.00, politistii de frontiera de la Moravita, au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere pe timp de noapte, zece persoane care se deplasau pe jos, pe camp, dinspre Serbia spre Romania, la aproximativ 200 de metri de frontiera.

Imediat, o patrula de supraveghere a frontierei de stat din cadrul aceluiasi sector a intervenit si retinut persoanele in cauza in apropierea frontierei cu tara vecina, acestea fiind conduse la sediul Politiei de Frontiera Moravita, pentru cercetari”, transmit politistii de frontiera.

In urma verificarilor s-a stabilit ca cei care incercau sa intre ilegal in Romania sunt barbati, cu varste cuprinse intre 16 si 28 de ani. Cinci dintre acesti sunt din Pakistan si cinci din Afganistan.

Ei aveau documente de identitate pentru refugiati eliberate de catre autoritatile sarbe.

Acestia au declarat ca intentionau sa ajunga in tari din vestul Europei, fapt pentru care s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste camp.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi luate masurile legale care se impun.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *