Mihai Neamțu, lansare de carte și pledoarie pentru valorile familiei tradiționale

Miercuri seara, la sediul Fundației ”Misiunea Pâinea Vieții” din Cartierul Mondial a avut loc, sub genericul ”O seară în familie” o manifestare de promovarea a valorilor familiei creștine. Evenimentul, desfășurat într-o atmosferă relaxată, punctată cu numeroase momente muzicale, l-a avut ca invitat de onoare pe scriitorul Mihai Neamțu, o personalitate în afirmare pe scena vieții publice din România.

”Fundația Misiunea Pâinea Vieții, are ca obiectiv principal promovarea valorilor familiei tradiționale, a familiei creștine. În seara aceasta, prin această activitate pe care am denumit-o O seară în familie, aș vrea să ne simțim împreună ca membri ai aceleiași familii. Mă bucur să avem alături reprezentanți de seamă ai Lugojului, din diverse domenii, mă bucur că este aici și familia Dobra, domnul Călin Dobra fiind deputat demisionar și viitor președinte al Consiliului Județean Timiș”, a declarat în deschidere Gabriel Olariu, organizatorul acțiunii și coordonator al fundației creștine menționate.

Pastorul Ovidiu Petric l-a introdus în scenă pe Mihail Neamțu: ”ne-am adunat în această seară pentru a celebra iubirea și valorile familiei. Familia implică dragostea, iar dragostea implică angajamente și efort. Despre acestea ne vorbește Mihail Neamțu, o personalitate culturală în ascensiune, în cartea sa Vârstele Iubirii”.

Mihail Neamțu este licențiat în filosofie și teologie ortodoxă la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, student Erasmus la Universitatea Ludwig Maximilian din München, Master of Arts în patristică la University of Durham -Marea Britanie, Research Fellow și Guest of the Rector la New Europe College. Este doctor în teologie la King’s College London (Universitatea din Londra) și are studii post-universitare la Woodrow Wilson International Center din Washington DC.

”O carte scrisă într-un moment de criză, de asalt la adresa valorilor noastre”

Mihail Neamțu a vorbit despre cartea sa ”Vârstele Iubirii – cum transformăm întâmplarea în destin?” ca despre un omagiu adus unei ”iubiri arhetipale, unei povești de dragoste trecute prin cruce, prin jertfă, un Eros pătruns de Logos. Este o carte despre vârstele iubirii. Și eu, la aproape 40 de ani, nu mă mai simt chiar așa tânăr și ferice, și am simțit nevoia să dau celor mai tineri un crâmpei despre ce înseamnă această experiență, într-o perioadă în care foarte multe familii se despart și zeci de mii de copii cresc singuri, departe de părinții care muncesc în Italia, Spania sau Marea Britanie. E o carte scrisă într-un moment de criză, de asalt la adresa valorilor noastre”.

Programul artistic al serii a fost susținut de Formația de laudă și închinare ”Misiunea Pâinea Vieții”, de cantautorul Vasile Gondoci și, nu în ultimul rând, de copiii care au adus un omagiu muzical căldurii căminului tradițional și imaginii luminoase a părinților. Un moment mult gustat de public a fost și schimbul de replici savuroase, în grai bănățean, între frații Silviu și Sergiu Boian, realizatorii emisiunii ”La Givan cu frații Boian” de la Ten Tv Lugoj.

La final, autorul a oferit numeroasei asistențe cărțile sale cu autograf, ca amintire a unei plăcute ”Seri în Familie” petrecute la Lugoj.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.