Mihai Stoichescu a părăsit echipa și a renunţat la motocross

Multiplul campion naţional de motocross, Mihai Stoichescu, care pe 1 aprilie, va împlini 30 de ani, s-a retras din activitatea competiţională de performanţă.

Sportivul a renunţat la antrenamentele de pe circuit şi la activitatea de pilot de curse, din cadrul Clubului MotoExtrem Lugoj, unde s-a format şi s-a lansat în urmă cu aproape 15 ani.

“Luni, 27 martie, am avut o discuţie în care Mihai şi-a anunţat intenţia de a pleca din club. Asta înseamnă că la cursele din acest an, la profesionişti, nu îl vom mai vedea pe Stoichescu pe circuit. În urmă cu două luni am semnat cu Mihai o convenţie pentru activitatea anilor care urmează şi din punctul meu de vedere consider că gestul său nu este unul corect. Dacă tot vroia să renunţe, ar fi trebuit să o facă din toamnă la sfârşitul sezonului competiţional. Pentru el am cumpărat, nu demult, o motocicletă nouă. El a considerat că o să fie mai bine altfel. Putea să o mai ducă încă 5-10 ani în activitatea de performanţă. Eu îi respect decizia şi nu îi impun nici o penalitate, chiar dacă avem o înţelegere semnată şi chiar dacă pentru rezultatele reuşite în ultimii ani am investit mult şi am depus multă muncă. Cred că e singurul pilot din ţară care a primit o motocicletă, bani şi care nu plătea nimic pentru acest sport. O să încercăm anul acesta să concurăm la profesionişti doar cu Vlad Roşu şi în perioada următoare ne vom axa în principal pe pregătirea piloţilor tineri, de la grupele de copii”, a spus Liviu Jigmond, antrenorul lui Mihai Stoichescu şi managerul Clubului MotoExtrem Lugoj.

La rândul său, Stoichescu a justificat decizia pe care a luat-o prin dorinţa de a face o schimbare majoră în viaţa sa, dar nu va rămâne departe de sportul cu motoare pe două roţi, fiind în negocieri pentru a se va alătura unei echipe de cascadorii din capitală.

“Până acum am făcut totul din pasiune, dar de acum trebuie să fac ceva şi pentru mine, să am o carte de muncă, să am o familie. Au fost 15 ani în care nu am avut duminică, un concediu sau o zi de odihnă, ca oricine. Doar în perioada de accidentări mai aveam timp liber. Nu mai pot să stau pe banii pe care îi primeam până acum. În afară de jeep nu am nimic, acum nu pot să îmi iau nici cupele câştigate, de la club. Am un contract cu clubul pe 4 ani, semnat la începutul anului şi trebuie să vadă în continuare ce pot să fac în această situaţie. Am câţiva prieteni la Bucureşti care mi-au înţeles situaţia, mi-au întins o mână de ajutor şi s-ar putea să intru un proiect de cascadorii de motociclism. Dacă aveam un salariu mai bun şi carte de muncă aş fi rămas la club, mai puteam încă nişte ani să concurez, dar aşa am fost doar pe punctul de supravieţui” a explicat Mihai Stoichescu.

Pilotul de motocros a obţinut în cariera s-a de opt ori titlul naţional şi a avut mai multe participări notabile la cursele de pe peste hotare, fiind considerat unul dintre cei mai talentaţi  sportivi ai Lugojului.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.