Mii de doze de vaccin impotriva rujeolei, disponibile in Timis

În Timiș sunt disponibile mii de doze de vaccin antirujeolic. La mijlocul anului 2016, epidemia de rujeolă a izbucnit în cel mai vestic județ al țării, aducând cu ea și decese ale unor copii, care sufereau și de alte afecțiuni.

Epidemia de rujeolă a însemnat pentru județul Timiș peste 1.200 de cazuri confirmate și nouă decese, majoritatea în cazul copiilor de câțiva ani care nu au fost vaccinați și sufereau și de alte afecțiuni.

Conform reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, în Timiș sunt disponibile în farmacia instituției 6.200 de doze de vaccin antirujeolic și alte doze care se află deja în cabinetele medicilor vaccinatori.

În ultima perioadă nu s-a mai înregistrat oficial niciun caz de rujeolă în cel mai vestic județ al țării.

Medicii spun că epidemia s-a stins pentru că o mare parte din populație a fost imunizată, fie prin vaccinare, fie prin simplul fapt că o parte dintre copii au făcut deja boala. Dar epidemia poate reapărea…

„Dacă lumea nu se imunizează în continuare, dacă nu se vaccinează, la patru-cinci ani va apărea o nouă epidemie. De obicei fac boala copiii din colectivități, aceștia se imunizează prin boală sau prin vaccin”, a spus doctorul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

sursa: tion.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.