Mii de sarmale si un program pe inima banateanului in Buzias, la Festivalul Veveritelor

Concursuri fel de fel, concerte de muzica populara, muzica usoara si nu numai, bucate alese proaspat scoase din ceaun. Toate acestea ii asteapta pe timisoreni la cea de-a treia editie a Festivalului Veveritelor.

Una dintre cele mai asteptate evenimente care au loc la Buzias, ajunge anul acesta la cea de-a treia editie si se desfasoara in Parcul Central din localitate.

Festivalul Veveritelor va incepe sambata, 3 iunie, de la ora 14.30 cand primarul Sorin Munteanu va deschide in mod oficial manifestarile.

Cel mai delicios moment al festivalului incepe de la ora 15.00. Bucatari iscusiti vor pune ceaunele pe foc, iar in ele vor aseza cu grija cele mai gustoase bucate, dar mai ales sarmale care abia asteapta sa fie infulecate de pofticiosi. Va avea loc si un concurs de mancat sarmale.

 

Programul artistic va incepe de la ora 16.00 cu un ansamblu de percutie al Filarmonicii Banatul.

Prima zi a Festivalului Zilele Veveritelor se va incheia cu concerte sustinute de Anna Lesko, Deepcentral si Mihai Traistariu.

Cea de-a doua zi a evenimentului incepe cu prepararea delicioaselor bucate traditionale romanesti. Bucatarii vor aprinde focurile care vor incinge ceaunele inca de la primele ore ale diminetii.

In jurul pranzului, pe la ora 13.00, va avea loc un concurs gastronomic: ”Cele mai bune sarmale din Banat”. Totul se va intampla pe acordurile muzicii populare. Artisti celebri, dar si ansambluri folclorice, vor urca pe scena din Parc.

Astfel, Spectacolul ansamblurilor folclorice va fi sustinut de ”Doina Banatului” din Caransebes, ”Izvorasul” din Buzias, ”Sorocul” din Timisoara, ”Barzava” din Resita, ”Armenisana”, ”Voitegeana”, ”Vermesana”, ”Berzovia”, Boldureanca”, ”Albina”, ”Darova”, ”Brestoviceana”, ”Secaseana”, ”Flori Banatene” si ”Tomesti”.

Solisti de muzica populara vor fi: Adrian Stanca, Cornelia Lupulescu, Ramona Iliesi Dragan, Ramona Gombos, Oana Stanca, Raluca Stanca, Daliana Tatar, Sebastian Ramneantu, Dorian Rain, Daniela Vacarescu, Florin Bojin, Ion Alexandrescu, Alin Olan, Maria Alesia Rusnac, Mariana Sav, Florica Iantopenciuc, Ioan Trut, Maria Tudoran, Gabi Ardelean, Seica Vesici, Stefan Murgu, Liliana Stanciu, Nelu Maghiari, Vasile Bizau, Gavril Puscas, Nina Banias, Constantin Gramescu si altii.

Prezentatorii spectacolului vor fi Lacramioara Ungureanu si Doru David.

Organizatorul spectacolului folcloric este Casa de Cultura Buzias, director Adrian Stanca.

Organizatorul intregului festival este Asociatia pentru Dezvoltarea Zonei Buzias, in colaborare cu Primaria Orasului Buzias si Consiliul Judetean Timis.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.