Milioane de euro paguba dupa incendiul violent de langa Timisoara

Ancheta ampla la fabrica de langa Timisoara mistuita de un incendiu violent in cursul zilei de miercuri.

Hala cuprinsa de flacari s-a transformat in cea mai mare parte intr-un morman de fiare, dupa ce o bucata din acoperis s-a prabusit. Pagubele n-au fost inca stabilite, dar este vorba de cateva milioane bune de euro.

Video. Incendiu de proporții în apropiere de Sag, langa Timisoara

Posted by Opinia Timisoarei on 30 August 2017

Politistii si pompierii au facut verificari in aceasta dimineata, timp de mai multe ore, la locul dezastrului si urmeaza sa intocmeasca un raport de evaluare a situatiei. Oamenii legii incearca sa stabileasca cu exactitate de la ce a pornit focul urias.

Primele date conduc la ipoteza unei neglijente in manuirea unui aparat de sudura, insa cauza precisa va fi dezvaluita numai dupa finalizarea tuturor cercetarilor.

Cei aproximativ 250 de muncitori care lucrau in fabrica incendiata de langa Sag au intrat intr-un concediu fortat si au fost trimisi acasa pana cand patronatul francez va lua o decizie cu privire la activitatea firmei.

Oamenii se tem ca nu cumva sa-si piarda locurile de munca. Dezastrul de ieri a afectat mai multe comune, intrucat aici sunt muncitori angajati si din localitati mai indepartate. Cu totii spera ca patronatul sa ridice o noua hala cat mai grabnic si sa reia productia.

Fabrica este extrem de importanta si pentru Primaria Parta, pe teritoriul careia se gaseste, intrucat doar impozitul pe care il plateste an de an catre administratia locala este de aproximativ 100.000 de euro, iar la aceasta se adauga impozite pe sute de salarii precum  si alte taxe.

Miercuri dimineata, in jurul orei 10.00, un incendiu violent a cuprinsa fabrica de prelucrat aluminiu pentru componente auto, aflata la marginea Timisoarei, in vecinatatea comunei Sag. Flacarile s-au extins cu repeziciune, iar coloana de fum, inalta de cativa zeci de metri, putea fi vazuta chiar si de la 20 de kilometri distanta.

Pompierii au intervenit cu mai multe echipaje si autoutilitare si s-au luptat mai bine de 5 ore sa stinga valvataia ce cuprinsese o suprafata de aproximativ 5000 mp.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *