Ministerul Apărării ar putea prelua Cartierul Militari

Festivitățile prilejuite de aniversarea centenarului Regimentului 90 Infanterie de la Lugoj au adus și un mesaj din partea ministrului Apărării Naționale, Gabriel Leș, redat de Narcis Bălășoiu, consilier al cabinetului domniei sale.

Printre altele, mesajul a lăsat să se înțeleagă că unitatea de pe strada Timișoarei și-ar putea recăpăta măcar o parte din dimensiunea care o avea în trecut:

”Este o Garnizoană, un regiment, o unitate încărcată de istorie și am găsit aici oameni extraordinari. Este adevărat, pentru Regimentul 90 Infanterie poate că deznodământul nu a fost cel mai fericit. Istoria sa s-a încheiat la nivelul anilor 2000, dar cred că lucrurile pot fi refăcute undeva în viitor, cu astfel de oameni implicați”.

După cum se știe, terenul unității despre care se face vorbire a constituit anul trecut blocajul nr. 1 din Consiliul Local.

”Deblocarea accesului în cartier depinde de un vot, întrucât coaliţia majoritară are 11 consilieri şi ar trebui minimum 12 voturi pentru rezolvarea situaţiei”, spunea la finele anului trecut primarul Francisc Boldea.

L-am întrebat dacă prezența consilierului ministerial la Lugoj a adus elemente noi în ceea ce privește acest subiect, mai ales că acesta a sugerat faptul că unitatea ar putea fi refăcută, într-o anumită variantă, pe viitor.

”Noi nu am aprobat intrarea în Cartierul Militari, cum s-a și spus la întâlnirea din 25 ianuarie și există posibilitatea să se reînființeze unitatea, sub o anumită formă. Din cauza nesă­bu­inței opoziției formată din PNL, PMP și USR, partide care nu au votat intrarea în cartier, sunt blocate orice investiții publice în acea zonă și riscă să se piardă tot ceea ce am investit până acum. Sper ca opoziția să în­țe­leagă că suntem singurul oraș care nu poate profita de bu­nă­voința M.Ap.N. și asta numai din cauza încăpățânării opoziției, care este împotriva lugojenilor. Noi nu putem investi într-o zonă care nu aparține domeniului public. Dacă se reînființează unitatea, se poate pierde primul bloc cu 64 de apartamente, pe care Armata vrea să ni-l dea, se poate pierde o suprafață de 8.000 de mp de la Armată. Se pot pierde clădirile anexe din zonă, precum punctul de control de la intrare. Se poate pierde cea mai bună și ușoară cale de acces în cartier și nu în ultimul rând, liniștea celor care și-au construit case acolo în ultimii ani”, precizează Boldea.

Edilul șef adaugă că, înainte de inaugurarea monumentului, Primăria a scos tone de gunoi și aparatură electrocasnică aruncată în zona verde din preajma căii de acces în Cartierul Militari.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.