Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, audiat la DNA in dosarul privind OUG 13

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a venit marti la DNA, fiind citat pentru a fi audiat in calitate de martor in dosarul privind adoptarea OUG 13 de modificare a codurilor penale, abrogata ulterior printr-o alta ordonanta de urgenta.

Ministrul Teodor Melescanu a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticuroptie in jurul orei 10.00, el declarand la intrare ca a venit pentru a da declaratii in dosarul Ordonantei de Urgenta nr. 13.

“Nu mi-a explicat ministrul Justitiei consecintele Ordonantei, mi le-am explicat eu pe larg. Am citit intreg actul normativ, dar nu era de competenta mea decat aceasta prevedere. Am dat avizul pentru ca se traduceau in legislatia romana prevederi ale unei directive a Parlamentului European si a Consiliului Europei si trebuia sa fim de acord cu aceasta traducere”, a spus Melescanu.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a fost chemat de procurorii anticoruptie pentru a da declaratii referitoare la aprobarea Ordonantei de Urgenta nr. 13, in dosarul deschis dupa denuntul formulat in 24 ianuarie de membri ai asociatiei ”Initiativa Romania”.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *