Mister în Slack Bay – din 8 decembrie

Vara lui 1910. Câțiva turiști dispar în timp ce se relaxau pe frumoasele plaje de pe coasta Channel. Infamii inspectori Machin și Malfoy află curând că epicentrul acestor dispariții misterioase este un golf, un loc unic acolo unde râul Slack și marea se unesc în timpul valurilor mari.

Acolo trăiește o mică comunitate de pescari și alți culegători de stridii. Printre ei, o familie curioasă, Bréfort pe numele ei, condusă de tatăl supranumit Eternul care îi ghidează cum poate mai bine pe fii săi puși pe farse, mai ales pe impetuosul Ma Loute de 18 ani. Tronând deasupra golfului, șade reședința Van Peteghems. În fiecare vară, această familie burgheză, degenerată și decadentă ocupă vila și evită să se amestece cu sărăntocii atunci când se plimbă, vâslesc sau fac plajă. De-a lungul a cinci zile, în timp ce o poveste de dragoste se înfiripă între Ma Loute și tânărul și vicleanul Billie Van Peteghem, confuzia și mistificarea va descinde asupra ambelor familii, zguduindu-le din temelii stilul de viață.

Propulsat pe scena internațională în 1998, atunci când a primit Marele Premiu la festivalul de film de la Cannes pentru L’HUMANITE, regizorul Bruno Dumont nu contenește să ne uimească. După Camille Claudel 1915 (2013) și o incursiune în televiziune cu P’TiT QuiNQUiN (2014), semnează cu Ma Loute o comedie între thriller și romance, între burlesc și fantastic.

sursa: cinemap.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *