Mitingul național al taximetriștilor s-a amânat

Guvernul a obținut o păsuire de câteva zile din partea taximetriștilor români, care doreau organizarea la București a unui mare miting, după ce aceștia cereau reglementarea prezenței pe piață a unor servicii alternative de transport de persoane.

Taximetriștii timișoreni au plecat miercuri seară spre București, dar s-au întors după câțiva kilometri de mers.

Aflat în perspectiva desfășurării unui mega-miting național al taximetriștilor la București, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a întâlnit cu reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România – COTAR. Iar dialogul a reușit să oprească, temporar, organizarea demonstrației, în schimbul lansării în dezbatere publică a unui proiect de modificare a a Legii taximetriei nr. 38/2003. În consecință, a fost decisă amânarea organizării mitingului.

Taximetriștii timișoreni erau pregătiți să meargă la București, iar miercuri seara un număr de aproximativ o sută de mașini au și plecat spre capitală. Înainte de intrarea pe autostradă aceștia s-au oprit, după ce au fost sunați de cei de la COTAR, și au decis să nu mai facă deplasarea. Urmează să fie stabiliți următorii pași care vor fi făcuți, în funcție de decizia și modul de acțiune al Executivului, referitor la schimbarea taximetriei. Mitingul a fost doar amânat, nu anulat, am aflat de la Asociația Banat Taxi, iar dacă va fi nevoie se va merge în număr și mai mare la București.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.