Moartea lui Stalin – din 2 februarie

Un film biografic extrem de așteptat, „Moartea lui Stalin” aduce împreună nume importante ale cinematografiei, începând cu regizorul Armando Iannucci și continuând cu actori ca Steve Buscemi, Olga Kurylenko, Jason Isaacs,Rupert Friend, Andrea Riseborough și Jeffrey Tambo.

Rusia anilor 1950 este în centrul acțiunii acestui film, în special noaptea zilei de 2 martie 1953, când un bărbat moare în urma unui accident vascular cerebral. Acest om este Iosif Stalin, un dictator și călău, Secretarul General al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste, URSS pe scurt.

„Moartea lui Stalin” este o parodie care se concentrează pe cele două zile care precedă funeraliile celui numit „Părintele Națiunii”. Aceste zile pun în lumină atmosfera nebuniei și a depravării ce caracterizează orice regim totalitar, fără excepție, de unde și încurcături și lupte de putere precum cele prezentate de filmul regizat de Iannucci.

Filmul reușește să îmbine comedia cu drama, dar și ritmul alert cu aranjamentele politice care nu au cum să lipsească dintr-un peisaj în care Stalin nu mai poate fi prezent, lăsând cale deschisă tuturor ambițiilor apropiaților. Este extrem de important de menționat că filmul „Moartea lui Stalin” se bazează pe evenimente reale.

sursa: cinemap.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *