Mobilizare generala la ISU Banat dupa ce judetul Caras-Severin este sub avertizare hidrologica de Cod Rosu. Furtuna a creat probleme si in Timis!

Mobilizare generală în rândurile pompierilor timișeni. Salvatorii sunt în alertă, după ce în județul Caraș-Severin a fost emisă o avertizare hidrologică de tip Cod Roșu, iar alerta vizează și afluenții din bazinul superior al Timișului. Ploile care au căzut în ultimele ore le-au dat de lucru celor de la ISU Banat.

Mai multe gospodării din Timiș au fost inundate, iar la Timișoara apa a inundat o stradă și parcarea companiei Continental.

Reprezentanții ISU Banat au dispus suplimentarea personalului pentru o intervenție rapidă în caz de situații de urgență.

„Totodată, în zonele vizate sunt monitorizate permanent cursurile de apă, pentru a stabili dacă nivelul debitelor acestora poate produce inundații. Nu în ultimul rând, pentru asigurarea acțiunilor în sprijinul administrației publice locale și comunităților, pompierii din cadrul subunităților operative au verificat și pregătit mijloacele tehnice de intervenție la inundații, constând în motopompe de mare capacitate, bărci și autospeciale cu echipamente pentru evacuarea apei”, transmit reprezentanții ISU Banat.

Pompierii timișeni au intrat în alertă după ce în județul Caraș-Severin a fost emisă o avertizare hidrologică de tip Cod Roșu. Creșterea debitelor dar și posibilele viituri ar putea afecta și cursurile de apă din județul Timiș în orele ce urmează. Momentan pompierii anunță că în Timiș nu au fost înregistrate probleme deosebite însă au fost sesizați după ce ploaia a inundat șapte curți în localitatea Criciova.

De asemenea, la Timișoara, „parcarea și strada din zona operatorului economic Continental Automotive Timișoara, din Calea Buziașului au fost inundate, la locul intervenției s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, o motopompă și 3 subofițeri din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara”, completează reprezentanții ISU Banat. Salvatorii timișoreni au intervenit și pe strada Poiana Mărului, acolo unde o locuință a fost inundată de apă.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.