Momente muzicale în premieră, la Gala de Blues Jazz de la Lugoj

Jazzul şi bluesul de calitate vor răsuna din nou la Lugoj, în cadrul unei gale care va propune momente muzicale inedite.

Joi, 29 martie, pe scena Teatrului Municipal “Traian Grozăvescu”, se va desfăşura cea de a V-a ediţie a Galei lu­gojene de Blues Jazz. În or­ganizarea Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, cu spri­jinul financiar al Primăriei Lugoj, ediţia din acest an a Galei va oferi lugojenilor două concerte susţinute de mu­zicieni de certă valoare din România.

Prima trupă din Gală va fi trio-ul arădean TransJazz, care îi are în componenţă pe Radu Rotaru – pian, Mario Flo­rescu – percuţie şi Radu Pa­nici – bass. TransJazz este un proiect muzical ce are ca scop transpunerea muzicii cla­sice în jazz.

”Vom trece de la Enescu sau Scarlatti la Michel Camilo sau Hiromi Uehara”, a declarat Radu Ro­taru.

TransJazz are în componenţă doi muzicieni cu state vechi în jazz-ul românesc: Mario Florescu- fost component al trupei Orient Express, formaţia legendarului Harry Tavitian şi al trupei clujene Shabah şi Radu Rotaru, care, împreună cu Mario, au pus bazele proiectului de mare succes Mario & the Teachers, proiect foarte apreciat şi la Lugoj, cu care au fost prezenţi la cele mai mari festivaluri de jazz din ţară, Gărâna şi JazzTM.

Cea de a doua trupaă care va urca pe scena teatrului în cadrul Galei este Florin Giuglea Grup, din Bucureşti. Florin Giuglea şi-a început cariera muzicală cu genul blues-rock. I s-a alăturat în 2003 lui Mike Godoroja în trupa sa, The Blue Spirit, con­certând şi imprimând un album.

În 2006, Florin a fost invitat să facă parte din band-ul binecunoscutei soprane Felicia Filip.

În 2008, îl re­gă­sim ca membru fondator al trupei Publika, cu care a lansat în 2009 primul album. Un an mai târziu, au fost no­minalizaţi ca Best Rock Act la Romanian Music Awards.

În 2011, Florin a devenit endorser oficial al Cornford Amplification, fiind acceptat într-un club elitist de chitarişti care deţin şi utilizează live unele din cele mai apreciate şi căutate amplificatoare de chitară din lume.

În 2015, Giuglea a început mult-aş­tep­tatul său proiect solo, im­pri­mând albumul de debut “In­vitation to the Blues”, împreună cu vechii lui colegi de scenă şi prieteni Adrian Ciu­plea, Hanes Radu, Mihai Ardelean şi alţi câţiva muzicieni talentaţi. Albumul a fost mixat şi masterizat în SUA, pentru a-l impregna şi mai mult cu parfumul sunetului muzicii americane de calitate.

Alături de Florin Giuglea – voce/chitară, vor urca pe scenă Hanes Radu – tobe şi Florin Baciu – bass.

”Chiar dacă financiar suntem foarte departe de ceea ce se întamplă în ziua de azi în Romania, unde festivalurile de jazz şi blues au luat o mare amploare, am reuşit, şi anul acesta, să aducem artişti de prestigiu. Sunt convins că cele două concerte vor fi bine primite de publicul lugojean, un public din ce în ce mai cunoscător şi pre­ten­ţios. Mă bucur că am reuşit să păstrăm Lugojul şi în anul 2018 pe harta manifestărilor de blues-jazz din Romania”, a declarat Augustin Ber­cean, coordonatorul Galei.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *